• Головна
  • В судах Львівщини почали приймати документи з застосунку Дія
17:19, 11 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В судах Львівщини почали приймати документи з застосунку Дія

В судах Львівщини почали приймати документи з застосунку Дія

Львівщина – перша область України, де масово в судах реалізовується Службовий акаунт Дія.

Йдеться про перевірки на контрольно-пропускних пунктах при вході до будівлі суду. Це стало можливо завдяки налагодженій співпраці Територіального управління державної судової адміністрації України у Львівській області, Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області та управління з питань цифрового розвитку ОВА, повідомляє Львівська ОВА.

Службовий акаунт – це спеціальна версія Дії для авторизації під іменем компанії або установи, яка дозволяє перевіряти цифрові документи громадян.

Як це працює?

Працівник ТУ ССОзаходить в службовий акаунт, зчитавши спеціальний QR-код. Після цього в застосунку відкриється сканер, який наводять на QR-код цифрового документа громадянина. Таким чином працівник отримає статус документа, який перевіряється. Якщо висвітлиться «Документ знайдено» — він є дійсним; якщо «Документ не знайдено» — це підробка.

«Ми вдячні за потужну роботу всієї команди ТУ ДСА у Львівській області, ТУ Служби судової охорони у Львівській області, адже це лише перший етап цифровізації процесів роботи в судах Львівщини, в наступному році спільно будемо працювати над запровадженням роботи з цифрових документів безпосередньо в судовому засіданні»,–зазначив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Службовий акаунт буде корисний для :

для міністерств, судів, обласних адміністрацій та інших держорганів, де перевіряють документи відвідувачів на вході

університетів і бібліотек, де потрібно показувати студентський

перевізників, які перевіряють документи пасажирів для посадки на автобус чи потяг

інші заклади, які в своїй діяльності здійснюють перевірку документів

Нагадуємо, на Львівщині вже більше 2200 партнерів, серед них органи місцевого самоврядування, центральні органи виконавчої влади у Львівській області, центри надання адміністративних послуг, управління соціального захисту населення, готелі, медичні установи, заклади освіти,культури, спортивні секції, перевізники та багато інших.

Як установі впровадити Службовий акаунт?

На порталі Дія виберіть послугу Службовий акаунт (https://diia.gov.ua/services/sluzhbovij-akaunt-u-diyi) → клікніть Отримати QR-код → авторизуйтесь за електронним підписом керівника установи або ФОП → заповніть анкету.

«Впровадження цифрових інструментів у судову систему Львівщини підвищує ефективність, забезпечує безпеку та робить юстицію більш доступною для громадян. Такий крок сприяє сучасній трансформації правосуддя, роблячи Львівщину лідером в цифровому розвитку», – наголосив начальник управління з питань цифрового розвитку Максим Столярчук.

Управління з питань цифрового розвитку запрошує усі установи долучитись до цієї ініціативи, підвищувати рівень цифровізації Львівщини та будувати сильну цифрову державну разом

Контакти управління: [email protected], телефони: +38 (032) 275-27-74 ; +38 (032) 275-23-77.

Читайте також: Все про ЛеоКарт та старт безготівкової оплати проїзду – що мають знати пасажири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #дія #Львівщина #ЛЬвівська_ОВА #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...