• Головна
  • Львівські лікарі вперше встановили причину кровотеч у дитини за допомогою відеокапсули
15:26, 5 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Львівські лікарі вперше встановили причину кровотеч у дитини за допомогою відеокапсули

Львівські лікарі вперше встановили причину кровотеч у дитини за допомогою відеокапсули

У львівській дитячій лікарні святого Миколая вперше обстежили шлунково-кишковий тракт 11-річної дівчинки за допомогою відеокапсули

Про це повідомив керівник Центру хірургії лікарні св. Миколая Андрій Дворакевич.

Він розповів, що на початку 2023 року в 11-річної Дарії почалися масивні шлункові кровотечі. Спершу одна у січні, ще три – у червні. Симптоматика не допомогла лікарям визначити їхню причину: дівчинка була активною, вагу не втрачала, температура була у нормі. Лабораторні дослідження виявили лише анемію, а консервативні методи, численні гастро- та колоноскопії, навіть двічі проведені лапароскопії, не змогли ідентифікувати джерело кровотечі. Лікарі лише викреслювали ймовірні діагнози за діагнозами.

Аби встановити причину кровотеч у дівчинки, вирішили обстежити маленьку пацієнтку іншим методом – провести їй віртуальну капсульну ентероскопію. Медики зауважують, що це надзвичайно простий та легкий для проведення метод: дитина ковтає відеокапсулу розміром як таблетка, а та робить знімки на всіх ділянках кишківника та шлунка.

"Капсула оснащена чотирма камерами та освітленням. Для процедури ми скористалися ендоскопічною капсульною системою CapsoCam Plus. Рухаючись кишківником, відеокапсула міліметр за міліметром ретельно фотографує стінки кишок і потрапляє у найглибші ділянки, куди ендоскоп не досягає. Пізніше усі зображення ми проаналізували на компʼютері і на одній із ділянок товстого кишківника виявили розширені судини", – розповів Дворакевич.

Цей метод дозволив лікарям з’ясувати причину кровотеч у Дарії. У неї була судинна мальформація товстого кишківника, що є рідкісною патологією. Дівчинці призначили відповідне лікування і кровотечі припинилися, вона знову ходить до школи.

Читайте також: У Львові шукають на роботу інспекторів-контролерів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #відеокапсула #лікарі_у_львові #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...