• Головна
  • У Львові планують створити радіологічний хаб для онкохворих
16:57, 4 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові планують створити радіологічний хаб для онкохворих

Львівський онкоцентр. Фото з соцмереж.

Львівський онкоцентр. Фото з соцмереж.

Питання забезпечення українських онкоцентрів сучасним обладнанням для діагностики та лікування онкології обговорили представники Національної асоціації онкологів України під час конференції «Індивідуалізація лікування злоякісних пухлин грудної залози та інших локалізацій», яка відбулася у Хмельницькому.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Участь у заході взяли керівники онкоцентрів України, завідувачі кафедр онкології навчальних медичних закладів, представники Міністерства охорони здоров'я України,Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Національної служби здоров'я України.

«Цьогоріч вперше відбулася масштабна закупівля обладнання для онкоцентрів України. Йдеться про 15 лінійних прискорювачів, які ДП «Медичні закупівлі України» придбало в рамках Стратегії розвитку онкологічної допомоги МОЗ і профільного комітету ВРУ. Зараз у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі функціонують 3 лінійних прискорювачі. Один з них працює вже доволі тривалий час, тож вичерпує свій ресурс. Якщо найближчим часом держава забезпечить нас ще одним таким лінійним прискорювачем, ми з командою готові стати своєрідним радіологічним хабом на заході України», – зазначив в.о. директора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.

При очікуваній вартості в понад 1 млрд грн, обладнання для українських закупили за 541 млн грн. Таким чином, заощадили 482 млн грн або 47% виділеного ресурсу. Зекономлені кошти лікарі просять спрямувати на оновлення медичного обладнання онколікарень. Обговорюють можливість централізованої купівлі сучасних ПЕК-КТ-апаратів, необхідних для діагностики злоякісних пухлин.

«Такий апарат дуже необхідний для Львівщини. Адже сьогодні, щоб пройти таке обстеження пацієнти змушені їхати до столиці. А це час, який критично цінний для онкохворих людей та медиків, які борються за їх життя», – кажеОлег Дуда.

Читайте також: З Польщі до Львова повернули Скорботного Христа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #радіологія #онкологія #онкоцентр_Львів #радіологічний_хаб
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...