• Головна
  • Шкільна ліга: у Львові обрали найкращих у стрільбі серед школярів
15:15, 1 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Шкільна ліга: у Львові обрали найкращих у стрільбі серед школярів

Шкільна ліга: у Львові обрали найкращих у стрільбі серед школярів

У Львові визначили переможців першої шкільної ліги зі стрільби. Учні 9-11 класів шкіл Львівської громади змагалися у трьох етапах (шкільний, районний і міський), в підсумку яких було визначено 9 найкращих стрільців-школярів міста.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«17 тисяч старшокласників взяли участь у перших шкільних лігах зі стрільби. До фіналу потрапило понад 50 учнів. Приємно здивований, які класні результати показують діти. Цікаво, що і хлопці, і дівчата дуже влучно стріляють. Думаю, що наступного року ми будемо продовжувати ці змагання», – каже Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як розповів керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк, стрільба є частиною шкільної програми предмету «Захист України», тому ці змагання лише підсилюють їхні знання і стимулюють школярів розвиватись у цьому напрямку.

«Стрільба – це дуже цікавий і важливий вид спорту, який навчає концентрації уваги на ціль та зосередженості, незважаючи на бурю емоцій всередині спортсмена. Це надзвичайно складний спорт, але виховує дуже правильні риси характеру.

Важливим елементом будь-якого спорту є змагання. Міські змагання зі стрільби – це додатковий стимул для дітей розвиватись у цьому виді спорту», – наголошує Антон Нікулін, начальник управління спорту Львівської міської ради.

Школярі зізнаються, що їм сподобались ці змагання і вони б хотіли ще більше практикуватись в тирі. Найкращою серед одинадцятикласників стала учениця школи №91 Ярина Шиян. Дівчина каже, що дуже радіє своєму результату і буде розвиватись у цьому напрямку.

«Під час уроків «Захист України» ми вчимося стріляти, я зрозуміла систему, як потрібно поводитись зі зброєю, тому ці змагання для мене не були складними. Хоча я не очікувала, що потраплю аж до фіналу і отримаю перше місце серед одинадцятикласників Львова. У мене дуже приємні позитивні емоції, бо я не займаюсь цим спортом професійно і ніколи не брала участь у змаганнях, а це вперше в житті спробувала свої сили та ще й посіла перше місце! Це дуже приємно і почесно для мене», – поділилась враженнями одинадцятикласниця.

Призери 1, 2 та 3 місць отримали не лише дипломи та кубки, а й призові винагороди по 20, 15 та 10 тисяч гривень відповідно. Їх наставники, вчителі предмету «Захист України», також отримали подяки від міського голови та премії.

Читайте також: У Львові зміниться вартість проїзду у громадському транспорті: готівкою буде дорожче

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#стірльба_львів #школярі_львова #стрільба_школярі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...