• Головна
  • У Львові покажуть 11 ритуальних юдейських предметів
не пропустіть
16:32, 27 серпня 2013 р.

У Львові покажуть 11 ритуальних юдейських предметів

не пропустіть

29 серпня у Львівському музеї історії релігії відкривається виставка «До і після». Це одинадцять ритуальних юдейських срібних предметів. Упродовж останніх шести років їх відреставрував знаний в Україні ювелір, реставратор рідкісних монет і сакральних речей Олександр Павлюк. Про це повідомив львівський музей історії релігії на своєму сайті.

Серед предметів виставки – корони та щити на Тору, ханукальні підсвічники, суботні канделябри, ритуальний келих, парохет. В експозиції представлено бсамім (скринька для пахощів) – елемент родинної святкової обрядовості. Ці та багато інших речей на початку 70-х років минулого століття передав у музейні фонди Львівський історичний музей. Згодом колекцію юдейських культових предметів доповнив скарб, знайдений в селі Журавному на Львівщині. 
«У 2012 році, завдяки співпраці з Центром міської історії Центрально-Східної Європи, програма реставрації срібної колекції отримала зовнішнє фінансування, - розповів завідувач відділу юдаїки ЛМІР, куратор виставки Максим Мартин. - Разом з тим проводилося комплексне наукове дослідження історії пам’яток при сприянні відомого експерта в галузі музейної юдаїки професор Феліцітас Хайнманн-Єлінек. Так, було атрибутовано більшість клейм, визначено час і місце створення пам’яток, імена виробників-ювелірів».
Унаслідок масштабної науково-дослідної роботи з вивчення та реставрації єврейських ритуальних срібних предметів, сьогодні ми представляємо прекрасні твори мистецтва. Весь процес реставрації та дослідження відвідувач зможе простежити завдяки текстам і фотографіям, що супроводжують кожний експонат.
Урочисте відкриття виставки «До і після» відбудеться в четвер, 29 серпня, о 15 годині у малій виставковій залі Львівського музею історії релігії. Триватиме виставка два місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...