• Головна
  • Львівський органний зал: які події відбудуться у грудні
11:04, 24 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Львівський органний зал: які події відбудуться у грудні

Львівський органний зал: які події відбудуться у грудні

Львівський органний зал пропонує провести цю зиму з мистецтвом. Органний запланував 43 події у грудні: органні, симфонічні та камерні концерти, особливі програми від запрошених виконавців з інших міст, а також виставка, екскурсія, дитяча подія і навіть лекція про орган.

У перший день зими о 17:30 у Галереї органного залу відбудеться відкриття виставки малюнків маріупольців «Додому». Будуть представлені малюнки учнів Маріупольської художньої школи імені Архипа Куїнджі, частково релокованої до Львова з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Поруч із ними будуть картини дорослих маріупольців, учасників арттерапевтичної групи, яка розпочала свою роботу влітку 2022 року у Львівському органному залі.

Також 1 грудня о 19:00 відбудеться масштабний концерт «Моцарт. Коронаційна меса». Один з найвеличніших та найтаємничіших творів Вольфганга Амадея Моцарта звучатиме у виконанні Заслуженої академічної капели України «Трембіта» (художній керівник Микола Кулик). За диригентським пультом Лілія Гринь.

2 грудня, на відвідувачів також чекатиме великий проєкт від запрошених виконавців. «Давидові Псалми» Тараса Шевченка, покладені на музику Рубеном Толмачовим, звучатимуть у виконанні Вінницького академічного міського камерного хору імені Віталія Газінського під керівництвом Христини Бедзір та Рубена Толмачова.

9 грудня слухачі Органного почують наживо першу в історії музики оперу, яка дійшла до наших часів – «Еврідіка» італійського композитора Якопо Пері. Відчути одну з найвідоміших в історії культури “love story” – особливий досвід. Легендарну оперу виконають солісти хору «Гомін» та Луганський філармонійний оркестр під диригуванням Івана Остаповича.

14 грудня Органний наповнить «Музика заліза та бетону». Це вже друга колаборація Львівського органного залу з Харківським національним університетом мистецтв імені Івана Котляревського в рамках загальнонаціональної стратегії Ukrainian Live. Разом з виконавцями зі Львова харківські композитори презентують сучасну камерно-інструментальну музику, написану під час повномасштабної війни.

15 грудня відбудеться «Симфонічний вечір: Мендельсон, Бетовен». Сьома симфонія Людвіга ван Бетовена та Концерт для скрипки з оркестром Фелікса Мендельсона звучатиме у виконанні симфонічного оркестру Луганської філармонії та молодих львівських музикантів – Руслана Пащака та Олега Чаплинського.

16 грудня в Органному з сольним концертом виступить відомий гітарист з Києва Андрій Остапенко, який зачарує публіку пристрасними іспанськими мотивами.

Також 16 грудня відбудеться екскурсія Львівським органним залом, а 23 грудня запрошують на концерт «Знайомство з органом» зі Світланою Позднишевою.

У другій половині місяця в Органному розпочнеться серія святкових концертів. Розпочне святковий марафон органістка Олена Мацелюх. 19 грудня о 19:00 у її виконанні звучатиме «Святкова органна класика» – шедеври Баха, Генделя, Бетовена, Ліста.

23 грудня о 19:00 особливу програму презентуватиме хор «Гомін» під егідою Вадима Яценка. «Колядки. Хор та орган» – це улюблені колядки та святкові твори, від яких стає тепло на душі, у виконанні хору та органістки Світлани Позднишевої. Цю програму ми також почуємо 26 та 29 грудня.

24 грудня о 14:00 на «Шедеври органної музики» запрошує Олена Мацелюх. На сам Святвечір, о 21:30, звучатиме «Різдвяна органна музика при свічках» у виконанні Світлани Позднишевої. А на Різдво, 25 грудня, о 19:00 «Різдвяну органну музику» виконає Надія Величко.

27 грудня о 19:00 на відвідувачів чекає «Різдвяна історія». Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під диригуванням Любомира Ліщука гратиме авторські обробки музики з улюблених різдвяних кінофільмів.

31 грудня о 15:00 львів’ян запрошують святкувати «Новий рік в Органному залі». Солісти Органного залу та хор «Гомін» пропонують провести старий рік під улюблені мелодії.

Читайте також: Мокрий сніг та пориви вітру: погода у Львові 24 листопада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівський_органний_зал #органний_зал_львів #музика_львів #куди_піти_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...