• Головна
  • За тиждень львівська мерія стягнула з орендарів-боржників понад мільйон гривень
18:02, 21 листопада 2023 р.
Надійне джерело

За тиждень львівська мерія стягнула з орендарів-боржників понад мільйон гривень

За тиждень львівська мерія стягнула з орендарів-боржників понад мільйон гривень

За тиждень юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили понад пів мільйона гривень у одного підприємства через несплату за оренду землі. А інший боржник сплатив ще пів мільйона добровільно.

Про такі результати роботи міських юристів повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

«І судимось, і просто переконуємо. Робота наших юристів дисциплінує підприємців-орендарів і водночас наповнює міський бюджет, з якого місто фінансує і потреби військових зокрема.

Обидва кейси принесли цього тижня міській скарбниці понад мільйон гривень. І обидва стосуються міської землі. А точніше – оплати за користування нею та того, як ефективно працюють юристи департаменту містобудування разом із управлінням земельних ресурсів.

ТзОВ «МВЗ» зобов’язувався до 30 жовтня ще минулого року сплатити місту майже мільйон 300 тисяч за те, що користується міською землею на вул. Кульпарківська, 93а у Львові. Але на перше листопада цього року проплатили лише 119 тисяч. Перш ніж йти до суду, відділ правового забезпечення департаменту містобудування сконтактував із боржником.

Після цього 15 листопада ТзОВ «МВЗ» добровільно оплатило пів мільйона гривень. Звісно, це не весь борг. Решта ще буде. Але із позовом до суду наші юристи департаменту містобудування наразі не йдуть.

Слід визнати: така практика не поодинока, більшість боржників після розмови свої «хвости» сплачують.

Не бракує випадків, коли до суду таки треба йти. Більше роботи і юристам, і судам, але ж і боржники тоді платять більше. Так сталося із ТзОВ «Ділесс Проджексі», яке у 2017 році орендувало в міста дві земельні ділянки на вул. Перфецького, 2 аж на десять років.

За деякий час орендну плату за користування землею ТЗОВ припинило платити. Із грудня 2020 року до листопада 2022 року набігло 509 тисяч гривень боргу.

16 листопада, за рішенням Господарського суду Львівської області, «Ділесс Проджекті» повинне сплатити понад пів мільйона гривень заборгованої орендної плати за землю та майже 100 тисяч інфляційних втрат», – розповів Любомир Зубач.

Читайте також: Як у Львові відбулася молитва та тиха до Дня Гідності та Свободи, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #орендарі #Львівська_міськрада #ЛМР #борг #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...