• Головна
  • У Львові Собор Святого Юра відремонтують за шість мільйонів гривень
17:31, 17 листопада 2023 р.
Надійне джерело

У Львові Собор Святого Юра відремонтують за шість мільйонів гривень

У Львові Собор Святого Юра відремонтують за шість мільйонів гривень

Виникла потреба завершити облаштування сходів при центральному заході для зручності парафіян.

На початку листопада Голова Курії Львівської Архієпархії УГКЦ Митрополит Львівський Ігор Возьняк звернувся листом до управління капітального будівництва Львівської ОВА щодо відновлення ремонтно-реставраційних робіт.

Першочергово виникла потреба завершити облаштування сходів при центральному заході для зручності парафіян, повідомляє Управління капітального будівництва Львівської ОВА.

«З обласного бюджету в межах програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення виділили 6 млн. грн. На сьогодні потрібно здійснити основні роботи для того, аби реконструкція була проведена відповідно до проекту. В пріоритеті, завершення сходів, які ведуть до Собору, а також улаштування водостічної системи навколо всього комплексу», – повідомив т.в.о. начальника управління капітального будівництва Роман Дуля.

Відкоригований проект по об’єкту «Проект реставрації та реабілітації (ревалоризації) об'єктів комплексу Пам'ятки архітектури Національного значення XVIII ст. ох. №376 Архикатедрального Собору Св.Юра в м. Львові (впорядкування території горішнього і долішнього подвір'їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об'їзду північного і західного корпусів капітули), (інженерні мережі та благоустрій території) (коригування)» пройшов експертизу в частині проєкту та кошторису та отримав позитивний експертний звіт.

З 1998 року Собор належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Благодійники закупили для львівських бригад ЗСУ 600 комплектів зимової форми, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Собор Святого Юра #ремонт #Львівська_ОВА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...