• Головна
  • Що краще придбати Apple MacBook чи звичайний ноутбук?
Новини компаній
16:00, 16 листопада 2023 р.

Що краще придбати Apple MacBook чи звичайний ноутбук?

Новини компаній
Що краще придбати Apple MacBook чи звичайний ноутбук?, фото-1

MacBook – це популярна техніка Apple, яка успішно функціонує на фірмовій системі macOS. Відомий виробник запропонував своїм користувачам дві актуальні лінійки: MacBook Pro  – потужні та високопродуктивні лептопи, а також MacBook Air  – більш легкі та компактні моделі. Ті, хто хоча б раз працювали з Макбуками, можуть відзначити їхній чудовий дизайн і продуманий до дрібниць інтерфейс. Крім того, починаючи з 2020 року всі лептопи комплектуються процесорами ARM.

Багато користувачів запитують: який лептоп купити швидко та за доступними цінами? Розглянемо основні відмінності Макбуків від звичайних ноутбуків на сучасному ринку.

Особливості ОС

Всі MacBook працюють на фірмовій системі від компанії Apple – macOS, а звичайні ноутбуки здебільшого функціонують на популярній ОС – Windows. Що стосується macOS, то це повноцінна частина екосистеми Apple, яка характеризується привабливим стилем інтерфейсу. Така ОС вважається закритою, а значить захищена від всіляких шкідливих атак у порівнянні з ОС Windows, яка вважається менш стійкою до вірусів та атак хакерів.

Приймаючи рішення купити з гарантією Макбук, користувач може забезпечити безпроблемне поєднання з іншими «яблучними» гаджетами: наприклад, за допомогою Apple Watch можна швидко увійти в обліковий запис лептопу, скориставшись одним жестом.

Оптимізація софту та заліза

Компанія Apple чудово справляється з вирішенням питань, пов'язаних із оптимізацією macOS під усі моделі Макбуків. Це пов'язано з невеликою кількістю даних лептопів. Що стосується ОС Windows, процес оптимізації дещо ускладнений через дуже широкий асортимент різноманітних ноутбуків  від різних брендів.

Навіть розробникам всіляких програмних продуктів набагато зручніше та простіше створювати якісний контент під кілька моделей MacBook, ніж оптимізувати під десятки інших моделей лептопів від величезної кількості виробників.

Можливість апгрейду

У цьому випадку MacBook істотно програє іншим лептопам, які легко піддаються апгрейду. У Мак у користувачеві не вдасться встановити новий компонент, тому що ще на етапі збірки цих ноутбуків не передбачена подальша можливість апгрейду.

Проте виробник запропонував усім охочим інше рішення: купити у Львові кастомну модель MacBook. Таким чином, вдасться зібрати певну конфігурацію з огляду на необхідну потужність процесора, обсяг SSD, «оперативки» та інше.

Автономна робота

Прийнято вважати, що у плані автономності у Макбуків практично немає конкурентів. Наприклад, останні новинки від бренду Apple забезпечують до 10 години продуктивної роботи в мережі Wi-Fi проти 5-6 годин, які можуть запропонувати ноутбуки інших виробників. Користувачам буде досить складно знайти ноутбуки на ОС Windows, які можуть забезпечити до 8-10 годин автономної роботи.

Питання ергономіки

Сучасні MacBook є вигідним поєднанням зручності, практичності та ергономічності. У своїх лептопах компанія використовує оптимальний набір роз'ємів для підключення сторонніх пристроїв. Крім того, Макбук характеризується компактними габаритами, тому такі лептопи завжди можна взяти з собою в дорогу, на роботу.

Додатковий бонус від компанії Apple застосування унікальних фірмових технологій, серед яких на особливу увагу заслуговує Force Touch (вдасться визначити оптимальний ступінь натискання на скляний тачпад). Для оперативного блокування лептопу, захисту особистих даних, розробники використали сканер Touch ID.

Таким чином, для кожного користувача відповідь на запитання, що краще – Мак або звичайний ноутбук, буде своєю, залежно від індивідуальних уподобань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...