• Головна
  • Вимога війни: у Львівських школах та лікарнях встановлюють модульні котельні, - ВІДЕО
15:19, 14 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Вимога війни: у Львівських школах та лікарнях встановлюють модульні котельні, - ВІДЕО

Вимога війни: у Львівських школах та лікарнях встановлюють модульні котельні, - ВІДЕО

З огляду на те, що проходження опалювального сезону в часі війни завжди має ризики, в медичних і освітніх заклад Львова встановлюють модульні котельні на альтернативному паливі. За крайньої необхідності заклади з такими котельнями можуть слугувати як пункти обігріву також.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

«Ми активно працюємо над переходом на альтернативні види палива для забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та інших об’єктів життєзабезпечення резервними джерелами теплової енергії.

Так, теплопостачальні підприємства Львова у 2022 році придбали 24 твердопаливні котли вартістю 8,3 млн грн. З них 12 встановили в існуючих котельнях для резервного теплопостачання медичних установ.

А вже цього року тепловики уклали угоди на суму 8,2 млн грн на закупівлю 6-ти модулів для встановлення решти 12-ти твердопаливних котлів. Тобто, один модуль спеціально виготовляють під замовлення, зважаючи на розміри котлів. У цей модуль ми ставимо по 2 котли. І вже таку модульну котельню привозимо і ставимо на території навчального закладу, і, за відсутності газу, ця котельня зможе обігрівати заклад дровами.

На сьогодні підрядник вже виготовив 4 модульні котельні, з яких 2 вже встановлено на території шкіл, а ще 2 будуть встановленні до кінця тижня. Інші 2 модульні котельні завершують виготовляти. Їх встановити плануємо до кінця цього місяця», - повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», 6 модульних котелень будуть встановлені фактично у кожному районі міста. Станом на зараз перші 2 котельні встановлено у навчальних закладах на вул. Шафарика і вул. Наукова.

«Модульні котельні з твердопаливними котлами – це важливе альтернативне джерело опалення, якщо немає ні газу, ні електрики. Перевага такого модульного об’єкту в тому, що його можна перенести з однієї точки в іншу. Твердопаливні котли працюють на деревині. Запас деревини в нас є.

Що важливо, твердопаливні котли можна буде використовувати, якщо проблем з газом не буде, але він зросте в ціні. Адже на сьогодні газ для бюджетних установ коштує більше 16 грн за 1 м.куб, та невідомо як буде завтра.

Тому, навіть у спокійний і мирний час модульні котельні з твердопаливними котлами можна використовувати для економії газу. Відтак ми буде продовжувати встановлювати такі котельні, щоб максимально забезпечити альтернативу, економію ресурсів і коштів», - пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Читайте також: "Фаріон – геть": студенти у Львові вийшли на мітинг протесту.

https://www.youtube.com/watch?v=5NriZzTUBiQ&ab_channel=%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #опалення #зима #альтернативне_опалення #школа #лікарня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...