• Головна
  • Садовий розповів, що важливого відбулося у Львові протягом тижня
18:03, 12 листопада 2023 р.

Садовий розповів, що важливого відбулося у Львові протягом тижня

Садовий розповів, що важливого відбулося у Львові протягом тижня

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про найважливіше за тиждень, що минає: старт шкільних ліг зі стрільби, коли запрацює безготівкова оплата в усьому громадському транспорті і чому це важливо для кожного, а також закупівлю дронів, генератора, спецтехніки та іншого вкрай необхідного на передову.

«Цього тижня скерували для наших військових 32 млн грн. Це і кошти, які пішли напряму, і це обладнання, яке ми закупили за запитами наших військових. Це 50 «EcoFlow» для прикордонників, 326 акумуляторів для «Autel», генератори, автомобіль для «Вовків Да Вінчі», дрони, спецтехніка, тягач, трап і так далі. Це є наш пріоритет. Ми чітко рухаємося в цьому напрямку. 

Тепер стосовно ініціативи, яка була анонсована і розпочалася, як діти вийшли з канікул. Це шкільні стрілецькі ліги. Наразі по школах тривають змагання, визначаємо кращих. Потім по районах, і потім, звичайно, в місті будуть визначати кращих дітей, які найкраще вміють стріляти. Взагалі є така думка навіть залучати дітей 7-8 класів – тому що дітям це дуже подобається. Вони стріляють, більше впевненості, твердості. Я взагалі вважаю, що кожен з нас має вміти володіти зброєю, для цього ми ще багато маємо зробити, але це дає внутрішню силу. Це сьогодні важливо для нашої перемоги. 

Тепер стосовно питання, яке стосується усіх нас. Це громадський транспорт. З 11-го грудня в усіх видах громадського транспорту можна буде розрахуватися безготівково: або карточкою ЛеоКарт, або телефоном, годинником, різні еквіпменти – хто що має. Чому це важливо. В перспективі оплата безготівкова буде набагато дешевшою, ніж платити готівкою. Хоча зараз ще готівка буде зберігатися. Але з 15-го листопада можна буде купити карточку ЛеоКарт: оплата карточкою буде найдешевшою. Де можна купити: кіоски Інтерпрес, EasyPay. Якщо хочете більш детально, можете зв'язатися з Гарячою лінією міста 15-80 – вам розкажуть, де конкретно є та чи інша точка, щоб ви не шукали. Це також важливо для пенсіонерів, для тих, хто має пільги. Станом на сьогодні 200 тисяч львів'ян отримали карточку ЛеоКарт. Хто ще не отримав, будь ласка, зателефонуйте на Гарячу лінію міста, вам скажуть, куди треба звернутися, які документи треба подати. І діти, які також мають зараз пільговий проїзд, всі пільговики зможуть їздити за наявності карточки ЛеоКарт. Це єдиний документ, який буде працювати.

Звичайно, буде виняток для тих військових, які приїхали, наприклад, до Львова на тиждень. Вони також мають можливість їздити безкоштовно. Але загалом вся громада міста Львова має переходити на безготівку, тому що ми таким чином мінімізуємо будь-які зловживання. Ну і це комфортніше і простіше», - розповів Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові стягнули 3,5 млн грн з боржників оренди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_львів #новини_львова #головне_за_тиждень #андрій_садовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...