• Головна
  • У Львові учні шкіл змагаються у лігах зі стрільби, - ФОТО
16:44, 9 листопада 2023 р.
Надійне джерело

У Львові учні шкіл змагаються у лігах зі стрільби, - ФОТО

У Львові учні шкіл змагаються у лігах зі стрільби, - ФОТО

Цього тижня у школах Львова стартували стрілецькі ліги. Учні 9-11 класів змагаються у стрільбі із пневматичної гвинтівки та вже до кінця місяця буде визначено переможців.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

«В нас у Львові діє унікальна програма – програма шкільних спортивних ліг. На сьогодні ми обираємо найкращих у 7 видах спорту. Окрім стрільби є ще футзал, баскетбол, волейбол, кіберспорт, легка атлетика, черлідинг. Майже всі ліги є командними змаганнями, але оскільки ми живемо в таких реаліях, коли ворог нам постійно загрожує, і всі мають вміти володіти зброєю, було прийняте рішення зробити шкільні змагання ще й зі стрільби. Наразі це пробний проєкт, але ми будемо його масштабувати. Кожен українець має бути дотичним до спорту і найкращим інструментом для популяризації спорту є саме школи», – розповідає Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

Цього тижня найкращих у стрільбі обиратиме кожна школа, наступного тижня переможці шкіл змагатимуться на районному рівні, а ще за тиждень відбудуться фінальні загальноміські змагання, де серед призерів районних етапів оберуть трьох переможців стрілецьких шкільних ліг у Львівській громаді.

У змаганнях візьмуть участь учні 9-11 класів, а це приблизно 17000 дітей.

«У першому етапі цих ліг участь беруть усі учні 9, 10 та 11 класів наших шкіл, адже всі вони мають практику зі стрільби в межах предмету «Захист України». Але на цьому ми не плануємо зупинятись, і хочемо проводити ці ліги й серед учнів 6, 7 та 8 класів. Ми маємо хорошу базу центрів національно-патріотичного виховання, які мають всі необхідні умови для таких змагань. Фінал хочемо провести на базі професійного спортивного тиру, щоб школярі відчували масштаб і справжній дух якісного спортивного змагання», – наголошує Андрій Закалюк, начальник міського управління освіти.

Програма змагань зі стрільби включає три пробні тап’ять залікових пострілів. Відстань, з якої стріляють учні, – 10 метрів. Сьогодні свої сили у цих змаганнях випробовували учні школи №36. Серед них був і одинадцятикласник Ростислав, якому вдалося показати дуже гарні результати.

«Я вперше беру участь у таких змаганнях, мені дуже сподобалось. Я простріляв досить добре. Спочатку були пробні постріли, які були неідеальні, але вже на залікових пострілах мені вдалося зібрати аж 37 балів, це поки найкращий результат серед моїх однокласників. Дуже хотів би потрапити до наступного етапу і змагатись з учнями інших шкіл Львова», – поділився враженнями Ростислав Іваник.

Нагадаємо, Львівські спортивні шкільні ліги – це спортивні змагання, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду таких заходів. Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл Львівської міської територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Перші змагання відбулись у березні 2023 року.

Читайте також: У Львові за 19,5 мільйонів євро побудують кампус для 700 переселенців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #шкільні_ліги #ліга_стрільба #змагання_стрільба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...