• Головна
  • Коли запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті Львова
10:52, 8 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Коли запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті Львова

Коли запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті Львова

У Львові безготівкова оплата проїзду на усіх міських маршрутах стане доступною через місяць, з 11 грудня.

Безготівково за проїзд можна буде оплатити не тільки банківською картою чи пристроєм з NFC, а й транспортною карткою ЛеоКарт, яку вже за тиждень можна буде придбати. Також залишається можливість оплати готівкою у водія.

Відповідне рішення сьогодні, 8 листопада, затвердив виконавчий комітет міськради. 

Продаж транспортних карток ЛеоКарт стартує вже через тиждень, з 15 листопада. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на першому етапі придбати та поповнити картки можна буде у кіосках "Інтерпрес" та в терміналах EasyPay.

«На початок розгортання мережі придбати ЛеоКарт  усі жителі громади зможуть  на 39 точках, а вже з 1 грудня їх можна буде придбати на 82 локаціях. Вартість картки складатиме 60 грн + сума поповнення. Про конкретні адреси точок продажу буде повідомлено додатково у найближчі дні», - пояснив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Як зазначив Олег Забарило, впровадження безготівкової оплати на усіх маршрутах дасть можливість цілком детінізувати сферу перевезень у громадському транспорті Львова.

«На цьому етапі матимемо повний облік пасажирів та коштів, в тому числі і готівкових, будемо бачити валідації на кожному з маршрутів та на кожному автобусі. Водії ж зможуть отримувати офіційну прозору заробітну плату. Після того, як вся система якісно запрацює, а у пасажирів буде можливість розраховуватися різними способами, будемо переходити  на етап оплати транспортної роботи перевізникам», - сказав Олег Забарило. 

На цьому етапі оператор АСОП – ЛКП «Львівавтодор» – збиратиме кошти за проїзд і розподілятиме їх між перевізниками.  Відтак, згідно з рішенням виконкому, комунальне підприємство має укласти з перевізниками відповідні договори про надання послуг зі збору виручки та договори на технічне обслуговування автоматизованої системи оплати проїзду.

У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. 

Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд.

Водночас, у тролейбусах та трамваях  збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона  через Приват24 до прийняття окремого рішення виконкому. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії.

Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, закликають подавати документи для її виготовлення. 

Перелік  пільгових категорій людей, які можуть безоплатно оформити пільгову ЛеоКарт та, відповідно, користуватися громадським транспортом Львова на безоплатній основі - тут. Детальніше про те, як оформити пільгову ЛеоКарт, - тут.

Читайте також: Сьогодні у Львові синоптики прогнозують дощ — прогноз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#безготівкова_оплата_проїзду_у_львові #е_квиток_львів #безготівкова_оплата_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,02
EUR
43,17
43,30
PLN
10,01
10,08
Оголошення
live comments feed...