• Головна
  • Львівські лікарі вирівняли довжину ніжок 13-річному хлопчику
14:44, 7 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Львівські лікарі вирівняли довжину ніжок 13-річному хлопчику

Львівські лікарі вирівняли довжину ніжок 13-річному хлопчику

Львівські лікарі прооперували юного волонтера з Харкова, ліва нога якого виявилася на 5 см коротшою за праву. Аби вирівняти довжину кінцівок, ортопеди лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання вживили в ногу хлопця пластини, що мають тимчасово призупинити ріст кісток.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

13-річний Кирило Чудний – з Харкова. Від початку повномасштабного вторгнення його родині довелося евакуюватися з рідного міста до Львова. Тут хлопець разом зі старшою сестрою почав займатися волонтерством та допомагати іншим дітям, яких ворог теж змусив покинути свої домівки.

«Завдяки нашій допомозі цим дітям не так сумно, і їхнє дитинство не таке жахливе. Попри те, що їм довелося переїхати в інше місто, вони зможуть запам'ятати і веселі моменти. Кожного разу як ми приїжджаємо – вони дуже радіють», - розповідає юний волонтер.

А щосереди Кирило також бере участь у приготуванні та роздачі їжі нужденним.

За волонтерством і бідами інших людей, підліток не звертав уваги на власні проблеми. Зокрема те, що почав фізично відставити від однолітків та не міг швидко бігати. Ваду розвитку нещодавно зауважила мама хлопця і одразу звернулася за допомогою до ортопедів дитячої лікарні святого Миколая. На момент звернення ліва нога Кирила була вже на 5 см коротша від правої.

«Наші спеціалісти з’ясували, що ріст кінцівки уповільнився через пухлини в кістках. Ці утворення доброякісні і не потребують видалення. Аби вирівняти довжину кінцівок, ортопеди вирішили тимчасово зупинити ріст правої ноги. Для цього провели малоінвазивне оперативне втручання і вставили спеціальні пластини, які мають призупинити ріст кістки», - зазначають у дитячій лікарні.

За прогнозами медиків, десь за півтора року коротша ліва нога Кирила дожене праву. Тоді пластини можна буде вилучити. А далі хлопець має розвиватися нормально.

Ортопеди також наголошують, що якби мама Кирила вчасно не звернула увагу на цю ваду розвитку, то з часом різниця між довжиною ніг стала би ще більшою, і хлопець почав би кульгати. А медикам тоді довелося б застосувати більш радикальне лікування та подовжувати коротшу ногу за допомогою спеціального апарату. А це більш складне і травматичне втручання з тривалим в часі відновленням.

Нині ж Кирило швидко відновлюється після операції, постійно займається з фізичним терапевтом та розробляє ногу. Його реабілітація триватиме ще кілька тижнів. Підліток прагне якомога швидше повернутися до повноцінного життя і волонтерства. 

Читайте також: Куди піти у Львові: безкоштовні події для молоді

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #операція_дитині #врятували_хлопчика
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...