• Головна
  • На Львівщині забезпечили роботою майже 1800 вимушених переселенців
10:05, 7 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині забезпечили роботою майже 1800 вимушених переселенців

На Львівщині забезпечили роботою майже 1800 вимушених переселенців

У січні-жовтні поточного року соціальними послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування скористалися 2356 вимушених переселенців.

Із них 1691 особа отримала статус безробітної. Місцем праці на постійній основі забезпечили 683 ВПО (у т. ч. 504 безробітних). Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Для постійного працевлаштування українці, які евакуювались з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованої території, обрали заклади оптової та роздрібної торгівлі (22,7%), підприємства переробної галузі (21,6%) та транспортні фірми та компанії (10,2%). Були й такі, хто повернувся працювати у галузь освіти (8,8%), сферу адміністративного та допоміжного обслуговування чи (7%), заклади охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (6,5%).

Більшість переселенців працевлаштувалася продавцями продовольчих товарів, продавцями-консультантами, касирами торговельного залу, бухгалтерами, прибиральниками службових приміщень, кухарями, двірниками, швачками, підсобними робітниками та ін.

Упродовж 10 місяців цього року професійним навчанням, перенавчанням і підвищенням кваліфікації охопили 94 ВПО. Ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці отримали 105 внутрішньо переміщених осіб. За рахунок державних коштів вони вирішили здобути професійну освіту за такими спеціальностями як «психологія», «соціальна робота», «медсестринство», «дошкільна освіта» тощо.

У перших числах листопада допомоги у пошуку роботи потребували 476 ВПО, із котрих 198 були визнані безробітними. Здебільшого – це жінки 168 осіб або 85%. За професійними групами серед переселенців переважали колишні працівники сфери торгівлі та послуг (17,7%), фахівці (16,7%), професіонали та держслужбовці, керівники, менеджери (по 14,6%).

Довідково.

За період повномасштабної російсько-української війни (з 24.02.2022 до 31.10.2023 року) до філій Львівського обласного центру зайнятості по допомогу у пошуку роботи звернулися 6304 внутрішньо переміщені особи, з яких 4469 визнали безробітними. Фахівцям ЛОЦЗ вдалося працевлаштувати 1786 ВПО.

Нагадаємо, що у вересні стартувала інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!». Вона тривала до кінця жовтня цього року. Її мета – посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, мотивувати їх до трудової діяльності, а також поширити серед громадськості інформацію про державні програми, що спрямовані на підвищення рівня зайнятості ВПО.

Читайте також: Письменниця Оксана Забужко отримала звання почесної докторки ЛНУ імені Франка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці #робота_на_львівщині #робота_для_переселенців #впо_львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...