• Головна
  • Для тих, хто бере на роботу тих, кому за 45 будуть мати привілеї
12:51, 23 серпня 2013 р.

Для тих, хто бере на роботу тих, кому за 45 будуть мати привілеї

 Роботодавцям будуть компенсовувати єдиний соціальний внесок, якщо ті створюватимуть нові робочі місця з можливістю навчання для осіб у віці понад 45 років. Як стверджує Ірина Кулинич, директор департаменту фінансової політики, така законодавча інновація дасть стимул роботодавцям легалізувати найману працю.

«Це великий механізм підтримки підприємств і підприємців, які працюють і думають розвиватися.  Податкова служба часто говорить про те, що навантаження на фонд оплати праці в Україні є великим. Тобто, практично  близько  37-38% - це відрахування на фонд у випадку, якщо наймана праця є легалізованою. Цей механізм у свою чергу дасть можливість не тільки працювати інвесторам, але й стимул роботодавцям легалізувати свою найману працю.

З іншого боку, нововведення дадуть змогу людям отримувати  стаж, який зараховується через пенсійний фонд. Особа, яка оформлює інвалідність,  особа, яка іде з роботи по стану здоров’я, чи особа, яка іде на пенсію, позбавляється всіх виплат, передбачених чинним законодавством, якщо за неї роботодавець не сплачував соціального внеску», - розповідає Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

Щоб отримати ваучер на навчання для здобуття нової професії або підвищення професійного рівня, особі, віком більше 45 років зі страховим стажем понад 15 років, достатньо подати територіальному органові Державної служби зайнятості такі документи: заяву, паспорт, трудову книжку,  документ про освіту та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...