• Головна
  • На стіні львівського ліцею з'явився мурал Герою України Тарасу Чайці, - ФОТО
17:10, 1 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На стіні львівського ліцею з'явився мурал Герою України Тарасу Чайці, - ФОТО

На стіні львівського ліцею з'явився мурал Герою України Тарасу Чайці, - ФОТО

Сьогодні, 1 листопада, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський науковий ліцей №1 ім. Б.І. Антонича» урочисто відкрили мурал в пам`ять про Героя України лейтенанта Тараса Чайки.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Тарас – випускник обласного ліцею 2010 року. У 2014 році закінчив військову кафедру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У перші дні повномасштабного вторгнення пішов на війну добровольцем. Служив у лавах 125-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України командиром окремого розвідувального взводу.

2 листопада минулого року під час виконання бойового завдання в Донецькій області автомобіль, в якому перебував Тарас Чайка, потрапив під танковий обстріл. Лейтенант отримав осколкове поранення не сумісне з життям, однак він зумів спрямувати автомобіль у бік, протилежний обстрілам, чим врятував життя екіпажу машини. Від отриманого поранення Тарас Чайка загинув. Похований у Львові на Личаківському військовому цвинтарі.

«Ми сьогодні низько схиляємо голову перед пам`яттю про Тараса, перед його матір`ю, дружиною, дочкою, які були поряд, виховували і підтримували його. Цей мурал буде нагадувати кожному з нас, а головне вихованцям нашого наукового ліцею – про ту ціну, яку український народ платить за свою незалежність, та про загиблих Героїв, яких ми зобов`язані пам`ятати, передаючи ту пам`ять з покоління в покоління», - зазначив в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Читайте також: У Львові радянські скульптури з Пагорбу слави відправлять до "Території терору".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #мурал_Герою_України #Тарас_Чайка #Львівський_науковий_ліцей_Антонича
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...