• Головна
  • На Львівщині постачальники наркотиків до колонії заробляли 1,5 млн грн на місяць
09:33, 24 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині постачальники наркотиків до колонії заробляли 1,5 млн грн на місяць

На Львівщині постачальники наркотиків до колонії заробляли 1,5 млн грн на місяць

Наркотики доставляли до виправної установи шляхом перекидів. Щотижня лідери угруповання отримували до 150 нарковмісних пігулок, які надалі розповсюджували серед ув’язнених. 11 учасників двох угруповань отримали підозри.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції проводять системну та комплексну роботу задля знешкодження діяльності злочинних груп, зокрема – й у місцях позбавленні волі. Діяльність двох таких угруповань припинили у Львівській області. Його учасники налагодили наркотрафік до Личаківської виправної колонії. До складу першого входило 7 осіб, до другого – 4. Частина фігурантів відбували покарання в колонії, решта – перебували на волі. Лідер однієї з груп має статус так званого «смотрящого» за корпусом.

Кожен з учасників мав свій функціонал: організатори контролювали діяльність «підлеглих» та розподіляли заробіток, члени угруповань збирали кошти з засуджених для придбання наркотиків та відповідали за збут в установі, купували, фасували та перекидали «товар». Також до складу злочинних груп входили так звані «корегувальники». Вони коректували дії осіб, які власне і перекидали наркотики через паркан до установи.

Щотижня лідери угруповання отримували до 150 нарковмісних пігулок. Місячний прибуток від наркобізнесу складав до 1,5 млн грн.

19 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі ГУНП у Львівській області спільно з працівниками Львівської обласної прокуратури та відділу ДУ «Личаківська ВК №30» провели санкціоновані обшуки за місцями утримання та мешкання фігурантів.

11 учасникам двох угруповань поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 та 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Двох ділків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час спроби передати чергову партію товари до колонії. Двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення по 214 тис. грн, ще одному -107 тис. грн застави.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 9-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Переправляли ухилянтів за кордон: на Львівщині судитимуть злочинців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #наркотики_Личаківська_колонія #НПУ #Личаківська_колонія #наркотрафік_до_колонії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...