• Головна
  • Від втрати батька до волонтерства: історія юних українців від проєкту «Незламні, бо єдині»
Новини компаній
17:00, 12 жовтня 2023 р.

Від втрати батька до волонтерства: історія юних українців від проєкту «Незламні, бо єдині»

Новини компаній

В жовтні минулого року батько шестирічного Матвія та дев'ятнадцятирічної Валерії загинув під час бойового завдання на Луганщині. Відтоді юні українці стали волонтерами й долучилися до проєкту «Зайчик-Перемагайчик», який допомагає дітям українських захисників й дітям-сиротам.

Історію юних волонтерів розповіли у проєкті «Незламні, бо єдині», ініційованому Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У рамках проєкту «Зайчик-Перемагайчик» Валерія з Матвієм закуповують солодощі, збирають пакунки та надсилають дітям, які втратили батьків. Проте часто їм допомагають інші небайдужі українці.

«Декілька історій, які вразили особисто мене. Кобра – це позивний жінки, яка у свій вільний час вʼяже дитячі шапочки своїми золотими руками, її дочка – захисниця, а 11-річний онук волонтер, який пересилає нам свої іграшки, даючи їм друге життя, коли вони їдуть до діток наших захисників. Наталя Мальована – жінка, яка з кожної пенсії виділяє кошти та донатить на наш проєкт. Таких прикладів є чимало, і кожен з них особливий та дивовижний по-своєму»,розповіла волонтерка.

За словами Валерії, громадська діяльність й можливість допомогти дітям змогли приглушити біль від втрати батька.

«Мені допомагає не опускати руки думка про те, що я певною мірою продовжую справу мого батька. Він, як і кожен воїн, боровся за наше майбутнє, щоб діти в будь-якому куточку країни були щасливі й зростали без жахів війни. Ми з братом можемо хоча б на хвилинку викликати на обличчі дітей посмішку й радість. І це справді надихає»,поділилась Валерія.

Проєкт «Незламні, бо єдині» зібрав десять різних історій нескорених українців, які у своєму житті мали чимало викликів, але не здалися. Ці історії доводять, що коли народ об'єднується, він непереможний.

Історії героїв кампанії ви можете прочитати на сторінках Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, відео — подивитися на YouTube-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Проект "Незламні бо єдині" #USAID #Історії українців #Історія Валерії та Матвія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...