• Головна
  • "Найстрашніші дні мого життя" – у Львові презентували книгу про злочини росії
13:30, 5 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

"Найстрашніші дні мого життя" – у Львові презентували книгу про злочини росії

"Найстрашніші дні мого життя" – у Львові презентували книгу про злочини росії

В межах 30-го Lviv BookForum у стінах Львівської міської ради презентували книгу «Найстрашніші дні мого життя».

Це видання – збірка репортажів проєкту «Свідчить Україна» (The Reckoning Project) про найбільші воєнні злочини першого року великої війни росії проти України, повідомляє ЛМР.

Як зазначають автори, ця книжка є своєрідним історичним документом. Журналісти, аналітики, юристи, що є частиною The Reckoning Project, в цих матеріалах показують тяглість злодіянь і досвід інших російських злочинів – йдеться як і про історичну перспективу, так і про інші країни – Сирію, Чечню…

«Російська тактика  в Україні – затьмарювати попередні злочини ще більшими трагедіями, немов стираючи попередні біди. Проте як документувати історію однієї трагедії, родини, вулиці, міста так, щоб її не можна було заперечити? Як возз’єднати правду зі справедливістю? Книга «Найстрашніші дні мого життя» – це розмова про те, як справедливість в Україні може дати відсіч безкарності у всьому світі і запобігти майбутнім трагедіям», – описують її автори.

Серед співавторів книги: Наталя Гуменюк, Джанін ді Джованні, Віра Курико, Світлана Ославська, Олексій Радинський, Ангеліна Карякіна, Олена Ніжельська, Анна Цигима, Сейбра Айрес, Надія Бурдєй, Ірина Лопатіна, Енн Епплбом, Пітер Померанцев.

«Під час своєї роботи як журналісти, ми зібрали надзвичайні історії, які є людським обличчям цієї війни. До прикладу, Ангеліна Карякіна сама була вагітною, коли писала свідчення жінок, які були у зруйновану пологовому будинку в Маріуполі, а Олексій Радинський зібрав неймовірні факти екоциду в Чорнобильській зоні. Ми вирішили ці історії об’єднати в книгу, бо ми вважаємо, що людське обличчя війни – це найкращий спосіб для світу зрозуміти реальну ситуацію в Україні. Такі історії не залишають нас байдужими, адже ми всі перекладаємо це на свій досвід і думаємо, що таке б могло статися з моєю сім’єю. Ми не хочемо, щоб про Україну забули, як про Сирію чи Чечню, щоб війна тут не відійшла на другий план і Путін знову залишився непокараним за свої злочини», – розповіла Джанін ді Джованні, журналістка, військова кореспондентка, виконавча директора The Reckoning Project.

Довідка. Проєкт «Свідчить Україна» (The Reckoning Project) — проєкт, у якому залучені українські та міжнародні журналісти, юристи й аналітики, що збирають свідчення про воєнні злочини росії в Україні. На основі зібраних свідчень учасники проєкту формують судові справи, а також готують медіа-проєкти для українських та іноземних ЗМІ. Репортажі, аналітичні статті та документальні фільми команди «Свідчить Україна» виходили у виданнях The Atlantic, Vanity Fair, журналі TIME, в «Українській правді», на сайті hromadske.

Читайте також: У Львові стартував тридцятий міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Lviv_BookForum #літературний_фестиваль_Львів #Перепис_майбутнього
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...