• Головна
  • У Львові врятували семимісячну дівчинку з велетенською кістою легень
13:20, 2 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові врятували семимісячну дівчинку з велетенською кістою легень

У Львові врятували семимісячну дівчинку з велетенською кістою легень

Коли дитину доправили до дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, лік йшов уже на години. Ніколь народилася з кістою легень, але батьки про це не знали. Впродовж семи місяців життя дитини при кожному її вдиху кіста поступово надувалась, збільшувалась і заважала розвитку легень.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Згодом утворення почало стискати та зміщувати внутрішні органи грудної порожнини: серце, ліву легеню та трахею. І одного дня батьки помітили, що у їхньої крихітки з’явилася задишка, а вдихи стали короткими. Після обстежень у міській та районній лікарнях дівчинку терміново, вже у критичному стані, скерували до Львова, у міську дитячу лікарню святого Миколая.

Кіста займала дві третини об’єму легеневої тканини і могла розірватись будь-якої миті та вбити дитя. Показники кисню та артеріального тиску були критично низькі, і видаляти утворення потрібно було негайно. Тож немовля одразу почали оперувати.

«Кіста на той момент вже зайняла всю праву і частково ліву половину легень дівчинки. Операція стала справжнім викликом для анестезіологів, бо у нормі трахея має бути розміщена посеред грудної клітки, а в Ніколь цей орган був повністю зміщений вліво. Тому аби ввести дівчинку в наркоз, анестезіологам довелося проявити неабияку майстерність. Ювелірну роботу виконали і дитячі хірурги. Вони побоювалися, що в Ніколь доведеться видалити всю легеню. Утім, найгірші прогнози не справдилися. Лікарі видалили лише середню долю – це близько 30% від лівої половини парного органу», - повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Складне хірургічне втручання минуло успішно. Після видалення велетенської кісти, зміщені органи грудної клітки повернулися на свої місця. І дівчинка дуже швидко відновилася. Вона вже повернулася додому та почувається добре. Лікарі запевняють: дівчинка ростиме здоровою та розвиватиметься, як усі діти, а в майбутньому – безперешкодно зможе займатися спортом.

Читайте також: Військовий медик із Львівщини отримав медаль від Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#операція_дитині #львівська_лікарні #прооперували_дитину_у_львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...