• Головна
  • У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті станом на 2 жовтня
09:04, 2 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті станом на 2 жовтня

У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті станом на 2 жовтня

За добу на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Сили оборони відбили атаки ворога в районі Макіївки на Луганщині, а також в районах Авдіївки, Андріївки, Кераміка, Степового, Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки та Старомайорського на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Ситуація по напярмках:

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку окупанти намагалися відновити втрачене положення в районі Авдіївки Донецької області, але успіху не мали. Крім того, українські захисники успішно відбили атаки ворога в районах Кераміка, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Ворог здійснив 11 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку загарбники безуспішно атакували в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни намагалися відновити втрачене положення в районах Новодарівки та Вербового Запорізької області, успіху не мали.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили зенітно-ракетний комплекс, пункт управління, склад боєприпасів та 16 артилерійських засобів противника.

Читайте також: Загинув фронтовий фотограф із Львівщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#генштаб #війна_в_україні #вторгення_рф #зведення_генштабу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...