• Головна
  • Які зміни на львівʼян очікують з 1 жовтня: пояснення
10:02, 1 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Які зміни на львівʼян очікують з 1 жовтня: пояснення

Які зміни на львівʼян очікують з 1 жовтня: пояснення

З 1 жовтня на львівʼян очікує кілька змін.

З 1 жовня жінки-медики повинні будуть стати на військовий облік, касові апарати для ФОП, у Львові відкриють для проїзду одну із вулиць, а також для водіїв діятиме обов’язкове правило ПДР. Журналістка 032. ua пропонує ознайомитись із найголовнішими змінами.

Відкриття вулиці

З 1 лютого ділянку вулиці Яворницького від будинку №8 до вул. Караджича перекрили для проїзду через проведення капітального ремонту. Цю ділянку відкриють 1 жовтня. На вулиці мали замінити усі інженерні мережі та облаштовують нове дорожнє покриття. Загальна вартість становить 34,4 млн грн. 

Військовий облік жінок

З жовтня жінки з медичною освітою стають військовозобов'язаними і повинні будуть стати на військовий облік. Потрібно з’явитись до територіального центру комплектації та пройти необхідні процедури.

Жінки, придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, які закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних з 1 жовтня.

Обовʼякове правило для водіїв

Через погіршення погодних умов і скорочення світлового дня, з 1 жовтня для водіїв діє обов’язкове правило ПДР про денні ходові вогні поза населеними пунктами. У разі недотримання вимоги керманичів очікує штраф у розмірі 425-510 гривень.

Зазначимо, що правило стосується пункту 9.8ПДР. У ньому йдеться, що з 1 жовтня по 1 травня треба вмикати денні ходові вогні на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами.  Це стосується всіх транспортних засобів, зокрема й двоколісного транспорту. 

Зміни для ФОП

Усі фізичні особи-підприємці, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп, з 1 жовтня 2023 року мають використовувати РРО. Це реєстратори розрахункових операцій (РРО) – касові апарати.

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: холоднішає повітря та опадає листя

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зміни_з_жовтня #жовтень_у_львові #що_зміниться_з_жовтня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...