• Головна
  • Чому важлива підтримка дітей під час війни та як благодійні організації цьому сприяють
12:12, 27 вересня 2023 р.

Чому важлива підтримка дітей під час війни та як благодійні організації цьому сприяють

Чому важлива підтримка дітей під час війни та як благодійні організації цьому сприяють

Війна вплинула на кожного українця, незалежно від його віку та статі, місця проживання чи місця роботи. Відголоски війни до сьогодні залишають всередині кожного з нас.

З початку повномасштабного вторгнення усе більше психологів почали підіймати питання “впливу війни на дітей”. Не поодинокі випадки, коли саме дитячі долі змінила російська агресія - забрала звичне життя та вплинула на батьків. З появою цих жахливих наслідків вторгнення - почали з’являтися громадські організації, благодійні організації та просто небайдужі, яким не все одно в яких умовах виросте майбутній “цвіт нації”.

Так, журналістка 032.ua вирішила поспілкуватися з менеджеркою проекту по психосоціальній підтримці “Регіон Карпат “NEEKA” Валерією Тайз, яка розповіла про благодійну мету та важливу місію фонду.

Чому важлива підтримка дітей під час війни та як благодійні організації цьому сприяють, фото-1, Валерія Тайз

Валерія Тайз

Що таке МФОЗНС “Регіон Карпат "NEEKA” та чому він так важливий для українців?

Міжнародний Фонд Охорони Здоров'я та Навколишнього Середовища “Регіон Карпат NEEKA” - це організація, що надає гуманітарну допомогу населенню та реагує на виклики, допомогаючи львівській громаді.

Проєкт важливий, оскільки в кризових умовах держава не встигає терміново реагувати на всі потреби населення, яке опинилося в складних умовах. В такому випадку на допомогу приходять благодійні організації, серед яких “Регіон Карпат”.

Яка головна мета проекту?

Назва проекту UNICEF- “Комплексна програма співпраці з територіальними громадами Львівської області щодо гуманітарного реагування та раннього відновлення”.

Проєкт виконується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і NEEKA за підтримки американського народу, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і народу Японії. Організаторами проєкту є офіси Координаційних центрів підтримки цивільного населення Львівщини.

Метою проєкту є налагодження системи психологічного супроводу дітей та їх сімей, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. “Регіон Карпат NEEKA” тісно співпрацює з Львівською обласною військовою адміністрацією, за ініціативи якої у було сформовано координаційні центри.

Як допомагаєте дітям та їхнім сім’ям?

Ми націлені на те, щоб діти та їхні родини мали доступ до високоякісної та професійної психологічної підтримки. Адже це в майбутньому допоможе покращити психологічний стан в родинах.

Кому ми надаємо послуги? Це усі діти та їхні родини, також ми допомагаємо дітям з сімей внутрішньо переміщених осіб, дітям, з сімей (у складних життєвих обставинах), дітям, які втратили батьків, дітям, що постраждали внаслідок військових дій, дітям, які зазнали цькувань та іншим. Психологічну підтримку та допомогу надають і батькам дітей.

Розкажіть про вашу команду та скільки років функціонуєте?

В нашій команді працюють лише досвідчені фахівці, які націлені на благополуччя та розвиток дітей та їх сімей на Львівщині. Серед нас дійсно активні, креативні, емпатійні , відповідальні спеціалісти з багаторічним досвідом роботи з дітьми.

Нещодавно ми святкували 25-річчя нашого фонду. Фонд є міжнародним, і працює він не лише в Україні. Ми є в Угорщині, Румунії, Словаччині, Нідерландах та Сполучених Штатах Америки.

В Україні ми працюємо в Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Ми фокусуємося на допомозі вразливим категоріям населення, надаємо їм соціальні блага та забеспечуємо їм доступ до базових потреб та прав людини.

У чому ваша відмінність від інших проєктів зі схожою метою?

Так, є декілька проектів психологічної допомоги, але здебільшого вони концентруються на наданні послуг ВПО або дорослому населенню. Ми ж звертаємо увагу на всіх дітей, що потребують допомоги. Це можуть бути ВПО або діти з місцевої громади. Ще одна відмінність - це повноцінна допомога сім’ї дитини, яка безпосередньо впливає на психологічний стан та розвиток малечі.

Що вже вдалося зробити за час роботи, та що плануєте?

Зараз ми активно активно висвітлюємо інформацію про нашу діяльність у соціальних мережах, аби кожен, зто потребує допомоги знав, як та де її отримати. Також ми публікуємо тижневий план групових психологічних занять в кожній громаді.

 Які методи ви використовуєте для роботи з дітьми та їхніми родинами?

Немає одного метода, який ми використовує. Кожен з наших фахівців використовує різні техніки та інструменти роботи з пацієнтами. Серед них: арт- терапевтичні методи, кпт, розвиткові та корекційні програми та багато чого іншого

З якими запитами найчастіше до вас звертаються?

Часто до нас звертаються з запитами про підвищену тривожність дитини, дезадаптацію, невпевненість або страхи. У дорослих - здебільшого запит на відновлення гарного довірливого спілкування з дитиною, часто – з підлітками, допомога в розумінні процесів, що відбуваються з дитиною в цей складний час.

Підлітки звертаються з запитами про самореалізацію, непорозуміння в родині, або почуттями, з якими складно впоратись самотужки.

Наразі ми розробляємо мапу психологічних послуг у Львівській області, за допомогою якої дорослі, що опікуються дітьми і потребують психологічної допомоги, зможуть обрати для дитини, підлітка або для себе, психологічний або психотерапевтичний, індивідуальний або груповий, безкоштовний або платний формат послуги в межах району, де проживають. Дуже зручний і потужний інструмент для покращення психологічного благополуччя дітей та їх сімей на Львівщині.

Довідково

Міжнародний Фонд Охорони Здоров'я та Навколишнього Середовища Регіон Карпат NEEKA- це організація, що надає гуманітарну допомогу населенню та реагує на виклики, в допомогу громаді.

Проєкт виконується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і NEEKA за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і народу Японії/Організатори - офіси Координаційних центрів підтримки цивільного населення Львівщини. Нагадаємо, координаційні центри при Львівській ОВА та офіси у районах створені з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА - Галина Бордун.

Читайте також:  До +26 тепла: погода у Львові сьогодні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#благодійні_організації #підтримка_дітей_у_час_війни #війна_в_україні #вторгення_рф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...