• Головна
  • Як обрати будинок престарілих?
Новини компаній
14:53, 22 вересня 2023 р.

Як обрати будинок престарілих?

Новини компаній

Головною задачею будинків для престарілих є надання літній людині всіх обов’язкових для комфортного життя умов, які вона не здатна підтримувати самостійно.

Як обрати будинок престарілих?, фото-1

Джерело зображення: https://dom-prestarelih.com/

Будинки для людей похилого віку – це захист здоров’я людини похилого віку, створення необхідних умов задля її безпеки, життєдіяльності, а також підвищення якості життя. І перш ніж підписувати договір із тим чи іншим пансіонатом, варто порівняти послуги, які пропонують заклади для людей похилого віку та інвалідів.

Критерії вибору будинку престарілих

На сьогодні по Україні функціонує достатньо будинків для людей похилого віку, які пропонують різноманітні послуги, що направлені на покращення життя літніх людей. При цьому є ряд критеріїв, які все ж таки треба врахувати під час вибору такого закладу:

Спеціалізація

Перш за все треба розуміти, який спектр послуг вам необхідний: лікування, реабілітація чи підтримка. Приватні будинки престарілих, зазвичай, поєднують у собі всі послуги, але бувають і вузькоспрямовані пансіонати. Часто в комерційних будинках для людей похилого віку розробляються власні програми лікування та реабілітації, у тому числі й психологічні. Поцікавтеся їх наявністю, можливо це те, що потрібно вашому літньому родичу.

Розташування

Приватні будинки престарілих, зазвичай, знаходяться в зеленій, парковій зоні. І цей показник вкрай важливий, адже літні люди більше за інших потребують у великої кількості кисню. Крім того, таке розташування позбавляє клієнтів міського шуму, а значить пенсіонери почувають себе тут набагато краще.

Обслуговування

Обслуговування та підхід до кожного пацієнта – один з найважливіших критеріїв при виборі будинку престарілих. Персонал має бути кваліфікованим та дружелюбним, адже з ними вашому літньому родичу доведеться проводити багато часу. Вони мають мати спеціальні навички роботи з літніми людьми і дружелюбно ставилися до постояльців. Перевірити якість обслуговування не важко. Достатньо почитати відгуки, поспілкуватися з постояльцями будинку. Зрозуміло, що якщо пенсіонери виглядають пригнічено та замкнено, то це свідчить про те, що персонал не хоче йти на контакт. В будинку престарілих має панувати домашня, затишна атмосфера. Якраз під такий критерій потрапляє приватний будинок престарілих Гармонія, де працюють спеціалісти, які усім серцем бажають допомогти літнім людям.

Харчування

Вкрай важливо вивчити меню закладу. Воно має бути високобілковим, дієтичним, збалансованим і, при цьому, різноманітним. Запитайте у персоналу, як розробляється меню, а у мешканців будинку поцікавтеся, чи задоволені вони харчуванням.

Устаткування

В побутовому плані пацієнти будинку мають бути у повнісінькій безпеці. Наявність пандусів, колясок, функціональних медичних ліжок та протипролежневих матраців є обов'язковою для закладів, які надають послуги з реабілітації та догляду за літніми людьми.

Дозвілля

Люди похилого віку вкрай важко переносять самотність. Тому вкрай важливо, щоб в будинку престарілих було достатньо розваг, які б могли відволікти людину від суму. Це можуть бути танці, гра в шахи, перегляд кіно, чаювання, виїзні екскурсії, творчі вечори тощо.

А ще, обов'язково візьміть свого літнього родича з собою на попередній візит. Літній людині нелегко зважитися на такі кардинальні зміни в житті, цілком природно, що вони її лякають. Крім того, існує думка, що проживання в будинку престарілих наповнено жахами та знущаннями. Тому нехай ваш літній родич прогуляється територією, поспілкується з постояльцями, вивчить заклад та переконається, що переїзд до будинку престарілих може стати цікавим етапом у його життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...