• Головна
  • У Львові лікарі прооперували новонародженого хлопчика з атрезією стравоходу
14:22, 19 вересня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові лікарі прооперували новонародженого хлопчика з атрезією стравоходу

У Львові лікарі прооперували новонародженого хлопчика з атрезією стравоходу

Лікарі “Охматдиту” прооперували новонародженого хлопчика з атрезією стравоходу (вада розвитку, при якій верхня частина стравоходу сліпо закінчується, а нижня частина впадає у дихальні шляхи (трахею). 

Про це повідомила пресслужба лікарні "Охматдиту".

Денис народився у пологовому Ходорова з вагою 3050 кг. Після народження у хлопчика виявили ваду - атрезію стравоходу і нижню трахео-стравохідну норицю та вже за 4 години перевели до “Охматдиту”. У шпиталі команда фахівців відразу зробили операцію малятку.

“Атрезія - це відсутність можливості потрапляння їжі у шлунок. У таких немовляк шлунковий вміст потрапляє у дихальні шляхи. Розвиваються тяжкі ускладнення: дихальні розлади, аспіраційна пневмонія. Їсти немовляти теж не може. Це дуже небезпечно. Тому дуже важливо у цій ситуації швидко прооперувати немовля. У пологовому швидко поставили діагноз і одразу сконтактували з нашою лікарнею. Це теж дуже важливо”, - розповів дитячий хірург Олег Ленів.

Атрезія стравоходу - це одне із найважчих вад розвитку у новонароджених. Корекція таких вад є складною і вимагає високого професіоналізму хірургів та анестезіологів.

"Дитина перебувала тиждень на штучній вентиляції легень. Малятку проводили седацію (знеболення), повне парентеральне харчування. Пізніше дитина була екстубована, харчувалася через зонд. Також проводили контрастування стравоходу аби довідатися стан анастомозу. Там усе добре було”, - додала завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених “Охматдиту” Галина Заремба.

У постінтесивній терапії дитинку виходжували під керівництвом Христини Зелізної. Наприкінці лікування Денис зʼїдав вже по 70 мілілітрів об'єму рідини з пляшечки. Хлопчика виписали в один місяць із вагою 3800 кг. Тепер Дениса будуть спостерігати наші медики задля адекватної прохідності стравоходу. Також на нього чекає ще кілька міні-операцій для розширення стравоходу.

Читайте також: Біля Львова внаслідок ДТП постраждали подружня пара та їхня дитина

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #дитяча_лікарня #охматдит_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...