• Головна
  • Львівський ветеран Павло Лучків здобув "золото" на Invictus Games
14:56, 16 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Львівський ветеран Павло Лучків здобув "золото" на Invictus Games

Львівський ветеран Павло Лучків здобув "золото" на Invictus Games

Львів'янин Павло Лучків здобув золоту медаль на Invictus Games (Ігри Нескорених) у німецькому Дюссельдорфі. Павло був найкращим у змаганнях зі стрільби з лука.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Павло Лучків – ветеран Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 15 січня 2015 року отримав осколкове поранення лівого передпліччя у селі Кримське Луганської області. Брав участь на Всеукраїнських змаганнях Ігор Нескорених у Львові, виступав у таких видах спорту: стрільба з лука, баскетбол на візках та велоспорт. У Дюссельдорфі Павло змагався у баскетболі на візках, настільному тенісі та стрільбі з лука.

Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Читайте також: Львів'янин Володимир Гера здобув "срібло" на "Іграх Нескорених", - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Ігри_Нескорених #Invictus_Games #Дюссельдорф #незламні #ветерани_спортсмени
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...