• Головна
  • На Львівщині хакер влаштував аукціон техніки. Розвів довірливих
11:44, 19 серпня 2013 р.

На Львівщині хакер влаштував аукціон техніки. Розвів довірливих

У Дрогобичі 27-річний молодик«хакнув»  шанувальників новинок мобільних телефонів на чималу суму грошей.  За допомогою комп’ютера та Інтернету, зареєструвавшись на сайті, що належить товариству з обмеженою відповідальністю, молодий чоловік організував власний аукціон електронної техніки, якої насправді у нього не було. Про це інформує Наталія Постойко, помічник начальника Дрогобицького МВ.

У серпні 2012 року інформаційний «геній» став учасником електронного аукціону. На електронній сторінці сайту спритник розмістив неправдиву інформацію щодо продажу мобільних телефонів. Для шанувальників новинок зловмисник розмістив новенький “ Samsung Galaxy Note ”. Переможцю  конкурсу зі ставкою  3300 гривень необхідно було здійснити переказ коштів по реквізитах пластикової картки. Після перерахування коштів організатор аукціону зобов’язувався переслати мобільний телефон у якості оплати.

 Через декілька днів ще один шанувальник мобільних новинок попався у злочинні тенета комп’ютерного шахрая і перерахував на рахунок зловмисника 3100 гривень.

 Цей факт дрогобицькі правоохоронці зареєстрували у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).    

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...