• Головна
  • У мерії Львова повідомили, скільки балконів потребують ремонту
11:17, 7 вересня 2023 р.
Надійне джерело

У мерії Львова повідомили, скільки балконів потребують ремонту

У мерії Львова повідомили, скільки балконів потребують ремонту

У Львові триває масове обстеження балконів у житлових будинках. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, районні комісії вже перевірили 22 121 балкон, з яких 3 611 виявилися у незадовільному стані.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Власників цих балконів уже попередили про необхідність приведення приватної власності до належного стану. А тим, хто матеріально не спроможний цього зробити, запропонували взяти участь у програмі співфінансування невідкладного чи капітального ремонтів, де місто готове покрити до 80% вартості робіт.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, у кожному районі міста створені відповідні робочі групи, які вже місяць обстежують балкони. Станом на сьогодні комісія перевірила більше 22 тис. балконів, з них у незадовільному стані виявились майже 16%. За проміжними результатами перевірок найбільше аварійних балконів знаходяться у Галицькому районі, найменше - у Сихівському. Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня 2023 року. Після цього комісія складе відповідні акти із підсумками: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту.

«Комісія за участю представника управляючої компанії чи ОСББ, представника району, проводить огляд плити, перил балкону і визначає, який його стан. Коли комісія бачить, що балкон у поганому стані, то дає припис мешканцю про те, що він повинен привести балкон до належного стану, щоб не допустити травмування себе та/або  перехожих. А далі необхідно замовити експертний висновок у спеціалізованої організації, яка дасть належну оцінку стану балкону. Якщо цей висновок підтвердить аварійність, то тоді балкон необхідно відремонтувати.

Якщо сума ремонту для мешканця є непідйомною, то він може зібрати відповідний пакет документів і подаватися на участь у міських Програмах з відновлення балконів. У Львові вже діє дві Програми – Програма з реставрації балконів у будинках, які є пам’ятками архітектури, і, відповідно, Програма ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками», - повідомила Ірина Маруняк.

У міськраді нагадують, що мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону необхідно подаватися на Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Власники індивідуальних балконів у будинках - не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем.

Читайте також: Смертельне руйнування балкону у Львові: загинув чоловік, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #балкон_Львів #перевірка_стану_балкнів_Львів #ЖКГ_Львів #Львівська_міськрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...