• Головна
  • Важливі події на Львівщині за добу – Козицький
13:27, 6 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Важливі події на Львівщині за добу – Козицький

Важливі події на Львівщині за добу – Козицький

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 6 вересня о 05:37. Була загроза запуску ракет з літаків Ту-95МС. Нашу область небезпека оминула.

Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • У всіх офісах Координаційних центрів підтримки цивільного населення при Львівській ОВА цього місяця почнуть працювати дитячі психологи. Проєкт реалізовують у співпраці з дитячим фондом ООН і «NEEKA» за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і народу Японії. Контакти: https://loda.gov.ua/news/77560
  • Естонію зацікавив досвід Львівщини щодо захисту цивільного населення та допомоги ВПО в умовах війни. Про це повідомили в естонській делегації на чолі зі заступницею Генерального секретаря Міністерства соціальних справ Республіки Естонія Ганною Всевйов, яка зараз перебуває з робочим візитом у нашій області.
  • Капітальний ремонт автомобільної дороги Турка – Лопушанка відновили.
  • Укртрансбезпека під час перевірки роботи перевізників Львівщини склала акти через порушення вимог транспортного законодавства. Якщо вам неналежно надали послуги в автобусах, які курсують Львівщиною, реєструйте своє звернення за номером Гарячої лінії області – 112.
  • Аграрії Львівської області можуть отримати компенсацію до 100 тисяч гривень за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю. Компенсації надаватиме Уряд.
  • На Львівщині продовжують виплачувати компенсації власникам житла, які прийняли вимушених переселенців. У липні у приватному житловому секторі області проживали майже 11 тисяч зареєстрованих вимушених переселенців. Департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА подав заявку на фінансування компенсації витрат за розміщення ВПО у липні на суму близько 5 млн гривень.
  • Платники податків Львівщини сплатили до Держбюджету понад 16,6 млрд гривень.
  • Дрогобицька РВА у партнерстві з благодійним фондом «КОЛО» передала нашим силам ППО автомобіль.
  • На Самбірщині у Сприні в Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака стартував Молодіжний освітньо-спортивний табір «SamCamp». Молодь з кожної територіальної громади району братиме активну участь в місцевому самоврядуванні та отримає дієві інструменти для створення молодіжних рад при ТГ. Програма навчання включає не лише освітні лекції, а й спортивні змагання. Організатори заходу – Самбірська РВА спільно з «Юнісеф» та ГО «Включайся».
  • У Городоцькому історико-краєзнавчому музеї стартувала серія майстер-класів, під час яких вивчають реліктовий городоцький шов. Запланували 8 двогодинних навчань. Їх проводять в межах проєкту «Городоцький шов – роду нашого код», який виграв грант від Українського культурного фонду.
  • Шість закладів освіти Старосамбірської громади, де навчаються більше ніж 100 учнів, отримали спортивний інвентар для активних занять на уроках фізкультури. Проєкт втілює Tech StartUp School за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН в Україні.
  • Партнери з німецького міста Аахен передали понад 300 шкільних портфелівдля дітей із вразливих категорій населення у Львівському районі.
  • Гостею сьомого епізоду подкасту «Найвища цінність» стала співзасновниця благодійної організації «Фонд Карпінських».

Читайте також: Що на Львівщині відбулося важливого за добу – ОВА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_доби_Львів #події_доби_Львівська_ОВА #Максим_Козицький #новини_Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...