• Головна
  • Що змінилось для львівʼян з 1 вересня
15:20, 2 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Що змінилось для львівʼян з 1 вересня

Що змінилось для львівʼян з 1 вересня

Перший день осені приніс для львівʼян важливі зміни.

Одна із найбільш помітних змін – новий календар свят, на який з 1 вересня перейшли ПЦУ та УГКЦ. Також розпочався новий навчальний рік для школярів та студентів, а мешканці міста зможуть подати заявки на реставрацію історичних вікон і брам.

Журналістка 032.ua пропонує ознайомитись із добіркою змін з першого вересня.

Навчальний рік

У львівських школах діти будуть вчитись у звичному форматі – офлайн, проте формат навчання кожна школа визначатиме індивідуально з урахуванням можливостей шкільного укриття. З 1 вересня школярів Львова чекає низка нововведень, зокрема йдеться про навчання без телефонів, термінали в їдальнях, уроки парама, тощо. Детальніше про всі зміни, читайте тут.

Що змінилось для львівʼян з 1 вересня, фото-1

Новий церковний календар

Підготовка до цього важливого кроку тривала кілька років. У новому церковному році дати нерухомих свят, постів, загальниць, дні вшанування пам'яті святих будуть відзначатися на 13 днів раніше. До прикладу, свято Різдва Пресвятої Богородиці відзначатиметься 8 (а не 21) вересня, Воздвиження Хреста Господнього – 14 (а не 27) вересня, Покрова Пресвятої Богородиці – 1 (а не 14) жовтня. Різдвяний піст триватиме з 15 листопада по 24 грудня, а Різдво Христове віднині всі українці святкуватимуть 25 грудня.

Що змінилось для львівʼян з 1 вересня, фото-2

Заявки на реставрацію історичних вікон і брам

З 1 вересня розпочинають новий набір заявок від мешканців для участі в Програмі співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Учасники можуть подати заявку, якщо їхній будинок розташований у межах історичного ареалу Львова, а його вік – не менше 80 років. Заявки потрібно подавати через Центри надання адміністративних послуг винятково у дні з 1 до 15 вересня.

Чи буде пільговий проїзд для студентів у Львові

З вересня студенти вишів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти у Львові не зможуть на пільговій основі їздити у громадському транспорті без електронного квитка "Леокарт". З 1 вересня право на пільговий 50%-ий проїзд матимуть студенти закладів вищої освіти і закладів професійної (професійно-технічної) освіти, інші – оплачуватимуть повну вартість. 

Читайте також: У Львові запрацювала школа, яка постраждала через ракетні обстріли

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#що_зміниться_для_львівян #добіка_змін_у_львові #зміни_з_осені
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...