• Головна
  • У Львові діти Героїв отримають щорічну грошову допомогу у 50 тисяч гривень
14:12, 23 серпня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові діти Героїв отримають щорічну грошову допомогу у 50 тисяч гривень

У Львові діти Героїв отримають щорічну грошову допомогу у 50 тисяч гривень

У Львові неповнолітні діти, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність під час війни, отримуватимуть від міста 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

У Львові прийняли нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали інвалідність 1-ї групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи недуги, одержаних під час бойових дій. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини. Ця програма – унікальна для України.

«Хочу подякувати всім, хто працював над цією програмою. Майже кожного дня ми прощаємося з Героями, і найскладніше – висловлювати співчуття, особливо дітям, які втратили своїх батьків. Це наш великий біль. Ми сьогодні робимо перший крок, і ми маємо дуже швидко підготувати програми, щоби допомогти усім, кому ми можемо допомогти», - зазначив на пленарному засіданні  мер Львова Андрій Садовий.

Підтримка учасників війни та їх родин – це один з пріоритетів у Львові. Ще з 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували матеріальну допомогу до Дня святого Миколая в розмірі 10 тисяч гривень. За цей час допомогу отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 – якщо навчаються за денною формою у виші). 

Також з 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 дітей захисників (віком до 18 років у розмірах по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій). Заявки на ці програми приймав Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Зазначимо, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість наших воїнів у рази більша. Львівська міська рада робить усе для того, аби максимально допомагати їм. Це матеріальна підтримка, пільги, лікування, протезування і реабілітація, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги.

Читайте також: День прапора у Львові: державний та бойові стяги разом, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #допомога_дітям_Героїв #допомога_дітям_загиблих_воїнів #Львівська_міськрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...