• Головна
  • На Львівщині дороги руйнуються вантажівками, які порушують норми перевезення – ОВА, - ФОТО
14:22, 3 серпня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині дороги руйнуються вантажівками, які порушують норми перевезення – ОВА, - ФОТО

На Львівщині дороги руйнуються вантажівками, які порушують норми перевезення – ОВА, - ФОТО

У ході інспектування доріг області зафіксували неодноразові порушення.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

На Львівщині ремонтують та влаштовують нове асфальтобетонне покриття на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. Роботи здійснюють підрядні організації на замовлення Департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА.

Втім, зусилля дорожників зводяться нанівець через великогабаритних перевізників, які порушують українське законодавство.

«Раніше у соцмережах обговорювали те, що на щойно відремонтованих дорогах місцевого значення, а саме Червоноград – Перетоки та Красне – Чемеринці, помітили деякі дефекти. Ця ситуація набула широкого розголосу, а весь негатив спрямували на підрядні організації, які нібито використовують неякісні матеріали в ремонті доріг чи не дотримуються встановленої технології виконання робіт.

У ході інспектування доріг представники департаменту зафіксували, що основною причиною зазначених руйнувань був незаконний і неконтрольований рух великогабаритних транспортних засобів, які попри встановлені заборонні дорожні знаки 3.15 «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 24 т, заборонено» та «3.16 Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 7 т, заборонено», щоденно проїжджають цими дорогами з явним перевищенням габаритно-вагових норм (фото додаємо). – Пояснює директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Департамент скерував низку звернень до Відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області (далі – Відділ) щодо вжиття необхідних заходів стосовно систематичного порушення великогабаритними транспортними засобами правил дорожнього руху.

Як повідомляє Відділ, вони неодноразово організовували перевірки дотримання габаритно-вагових параметрів вантажних транспортних засобів на дорогах Львівщини.Наприклад, упродовж 1-2 серпня, у результаті інспектування також зафіксували факти порушень, у зв’язку із чим щодо перевізників склали акти проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт. Найближчим часом буде вирішено питання щодо притягнення їх до відповідальності.

Слід зазначити, попри встановлені дорожні знаки на автомобільних дорогах загального користування деякі водії та перевізники великоваговоготранспорту і надалі порушують правила проїзду автодорогами при високих температурних показниках повітря.

«Вкотре звертаємося до водіїв, в цей нелегкий для нашої країни час бути свідомими громадянами і виконувати вимоги Правил дорожнього руху в частині дотримання вагових параметрів», – наголосили в департаменті дорожнього господарства Львівської ОВА.

Читайте також: Важливі новини Львівської області за добу від очільника ОВА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #стан_доріг_Львівщини #Львівська_ОВА #дороги_Львівська_область
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...