• Головна
  • Руслан Тимофєєв розповів, куди вкласти гроші у 2023 році
Новини компаній
15:00, 31 липня 2023 р.

Руслан Тимофєєв розповів, куди вкласти гроші у 2023 році

Новини компаній
Руслан Тимофєєв розповів, куди вкласти гроші у 2023 році, фото-1

Тимофєєв Руслан Сергійович ― засновник венчур білдера CLUST, серійний підприємець, засновник та керуючий партнер в інвестиційному фонді Adventures Lab, член правління Young Business Club.

У 2012 році разом із партнером Андрієм Алексейчуком заснував міжнародну CPA-мережу в ніші Health&Beauty ― Everad. До 2019 року Руслан Тимофєєв відповідав за операційні процеси, а потім вирішив повністю зосередитися на венчурному фінансуванні і продав свою частину бізнесу.

Наразі в інвестиційному портфелі Руслана Тимофєєва 15+ технологічних стартапів. Він прагне розвивати українські діджитал-продукти, щоб підтримувати економіку України та створювати нові робочі місця.

Виходячи зі свого досвіду, Руслан Тимофєєв поділився з 0642.ua куди вкладати гроші.

Минулий рік був випробуванням як для українського, так і для світового ринку. Багато компаній призупинили свою роботу, а потік інвестицій в Україну стрімко знизився. Наразі ситуація стабілізувалася та інвестори вже шукають надійні шляхи зростання своїх активів.

Але ми все ж таки не виключаємо наявність невизначеності та викликів, пов'язаних зі змінами в глобальній економіці, тому важливо вибирати розумні та добре обґрунтовані інвестиційні можливості.

Ситуація на ринку інвестицій

За даними InVenture, відносну стійкість у воєнний час продемонстрував лише український ІТ-сектор та венчурна індустрія ― їхня частка транзакцій склала $278 млн (понад 90 % від загального обсягу угод M&A в Україні).

Навіть під час повномасштабної війни український IT-сектор продовжує демонструвати вражаюче зростання та стає ключовим чинником привабливості країни для інвесторів. Талановиті IT-фахівці, низькі витрати та розвинена інфраструктура сприяють залученню інвестицій.

Крім цього, з метою покращення економіки та розвитку Україна активно працює над залученням зовнішніх інвестицій. Угоди про співробітництво та інвестиції з іноземними партнерами можуть сприяти розвитку певних секторів та створенню нових бізнес-можливостей.

Які напрями вибрати для інвестицій

Тимофєєв Руслан Сергійович виділив напрямки, на які слід звернути увагу 2023 року.

IT-компанії

Завдяки постійному розвитку технологій та нових інноваційних продуктів, IT-сектор має величезний потенціал для зростання. Також варто зазначити, що ІТ-сфера за останній рік принесла до бюджету найбільшу суму для відновлення економіки України.

Стартапи

Інвестиції у стартапи завжди залучають своєю можливістю отримати значний дохід навіть із наявністю великих ризиків. Ці молоді та інноваційні компанії працюють над найкращими рішеннями для сучасних викликів, що створює необмежені можливості для зростання.

Технологічні акції

Прогнозується зростання цільових секторів технологій, таких як штучний інтелект, кібербезпека, електронна комерція та інші.

Криптовалюти

Криптовалюти стали дедалі привабливішими для інвесторів. Деякі активи зберігають потенціал для зростання, але слід пам'ятати, що інвестиції в криптовалюти пов'язані зі значним ризиком та потребують обережного підходу.

Військові облігації

Хороший спосіб підтримати українську армію та в результаті отримати дохід у вигляді відсотка облігації.

Інвестування ― найкращий спосіб збільшити свій дохід, але варто пам'ятати, що кожен інвестор має унікальні цілі, а значить і рівень ризику. Перед прийняттям рішення про вкладення грошей важливо добре дослідити ринок, звернутися до фахівців та складіть стратегію, яка відповідає вашим потребам та цілям. Тільки розумні, обґрунтовані інвестиції можуть допомогти досягти фінансової стабільності та успіху. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...