• Головна
  • Як пораненого під Соледаром воїна заново вчать ходити у Львові, - ФОТО
12:50, 14 липня 2023 р.
Надійне джерело

Як пораненого під Соледаром воїна заново вчать ходити у Львові, - ФОТО

Як пораненого під Соледаром воїна заново вчать ходити у Львові, - ФОТО

Першу допомогу пораненому воїну надали бойові товариші і доправили до стабілізаційного пункту. Потім Дніпро, Київ та Львів. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Максим уже два місяці: відновлюється і готується до протезування.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Максиму Марченку – 29. Він з селища Гостомель, що під Києвом. У мирному житті працював слюсарем на авіабудівному заводі “Антонов”. Обслуговував літаки. Зокрема, і найбільший у світі – українську “Мрію”, знищену росіяни у рідному селищі Максима.

24 лютого 2022 року був вдома. До того, як окупанти захопили Гостомель, встиг вивести доньку та маму. А сам повернувся назад. Бачив, як розстрілювали мирних мешканців. Кілька тижнів переховувався у підвалі. Вижив дивом. Після пережитого і побаченого у Гостомелі, Максим добровольцем приєднався до 93-ї механізованої бригади. Воював на Донеччині. Важке поранення отримав 23 серпня 2022 року в Соледарі.

Максим пригадує, як втратив ногу. «Ми вийшли на бойове завдання. Піхота працювала, а ми були вогневою підтримкою. Все було засипано мінами, я уважно контролював кожен свій крок. Ступаю на “чисту” землю та в момент підриваюсь. Міна була засипана землею», - пригадує він.

«Я настільки сильного духом, мотивованого та активного чоловіка ще не зустрічав. Його показники за вісім тижнів – чудові. Він швидко опановує нові вправи. Переважно ми працюємо над його координацією. В травні Максим утримував рівновагу на одній нозі з закритими очима 6 секунд, станом на зараз це цілих 60 секунд!», - розповідає про успіхи пацієнта керівник центру НЕЗЛАМНІ Олег Білянський.

З дня на день Максим отримає свій перший тимчасовий протез. На ньому вчитиметься ходити. А потім вже стане на постійний. Мріє після завершення реабілітації допомагати ЗСУ та якнайшвидше повернутися до своєї 7-річної донечки. Каже: «Я йшов на війну заради світлого майбутнього наших дітей, аби вони не бачили те, що бачив я».

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 14 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Незламні_Львів #Unbroken_Львів #Unbroken_реабілітація_втративших_кінцівки_на_війні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...