• Головна
  • Львів'янці з-під ока витягли 14-сантиметрового гельмінта
11:11, 11 липня 2023 р.
Надійне джерело

Львів'янці з-під ока витягли 14-сантиметрового гельмінта

У Львові медики врятували жінку, у якої під шкірою біля ока утворився 14-сантиметровий гельмінт. 

Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Під час епідрозслідування, паразит «оселився» під шкірою повіки ока ще два роки тому. Жінка не зверталася до медиків, оскільки з неї глузували та не вірили у захворювання. При цьому час від часу відчувала ворушіння в ділянці ока.

«Львів’янка звернулася по медичну допомогу вже із болісними відчуттями в місці пухлинки, що утворилася у куточку ока. Характерним для дирофіляріозу є міграція паразита», – лікар-паразитолог Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Елла Матіяш.

Довідково

Дирофіляріоз — зоонозний (інфекційні хвороби, що звичайно поширені у тварин, але здатні іноді передаватися від тварин до людини) гельмінтоз, який спричинюють гельмінти роду Dirofilaria.

У людей, як правило, дирофіляріоз проявляється або підшкірними вузлами, у багатьох випадках хвороба перебігає безсимптомно. При ураженні ока (це яке майже в 45% випадків) виникають вузли під шкірою повік. Переносять дирофіляріоз інфіковані при укусі хворих тварин комарі. В організм людини личинка гельмінта потрапляє з укусом через укус комара. З моменту зараження людини до утворення пухлини може минути від одного місяця до двох років. Спершу на місці укусу комара з'являється невеличке ущільнення, яке згодом може вирости до розмірів пухлини. Крім відчуття переміщення, у місці локалізації паразита може свербіти, пекти, набрякати червоніти. Можуть бути скарги на головний біль та загальне нездужання.

Читайте також: Сьогодні у Львові попрощаються з воїном УПА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#захворювання #лікарня_львів #дирофіляріоз
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...