• Головна
  • У ЛМР пояснили, чому зруйновані росіянами дома у Львові чекає реставрація, а не відбудова, - ФОТО
09:41, 10 липня 2023 р.
Надійне джерело

У ЛМР пояснили, чому зруйновані росіянами дома у Львові чекає реставрація, а не відбудова, - ФОТО

Фото - Любомир Зубач.

Фото - Любомир Зубач.

Оскільки мова йде про буферну зону Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і ці будинки є памʼятками архітектури місцевого значення, то коректно буде вживати термін саме "реставрація", а не "відбудова". 

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Львова Любомир Зубач, передає Львів. Містобудування.

"Ми ж не будемо уподібнюватися цій організації, яка навіть на другому році повномасштабного вторгнення не хоче називати речі своїми іменами і прямо не називає росіян винуватцями цього теракту у Львові…", - вважає він.

За даними Зубача, наразі місто розпочало невідкладні протиаварійні роботи. Насамперед мова про демонтаж елементів будівель, понівечених внаслідок ракетного удару. Ситуація ускладнюється тим, що у чотирьох будинках повністю знищене перекриття, відповідно пересуватися в ньому вкрай небезпечно. Тому було вирішено використати спеціальну будівельну техніку - підйомники, на яких будуть підніматися працівники та згори поступово здійснювати демонтаж. Це довше, але надійніше. Оскільки стан цих будинків гостроаварійний і загрожує повним обвалом.

Організовує роботи наше комунальне підприємство «Рембуд». Долучаються і приватні компанії. Зокрема хочу подякувати «Лев Девелопмент», яка активно допомагає на цій стадії робіт. Зокрема надали потрібну техніку.

"Після завершення невідкладних протиаварійних робіт місто замовить проект реставрації і лише після цього можна буде братися до робіт з відновлення. Управління охорони історичного середовища вже надало свої рекомендації і, звісно, вони будуть враховані. Масштаб робіт загалом великий. Але впевнений, з усім впораємося. Рухаємося виважено, але з максимальною швидкістю", - додав Зубач.

Читайте також: Стали відомі імена усіх загиблих внаслідок російського обстрілу у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #обстріл_Львова #ракета_влучила_у_будинок_у_Львові #реставрація_у_Львові #фото_обстрілу_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...