• Головна
  • Львів виділить 100 млн грн на відновлення після російського теракту, - ВІДЕО
14:10, 6 липня 2023 р.
Надійне джерело

Львів виділить 100 млн грн на відновлення після російського теракту, - ВІДЕО

Львів виділить 100 млн грн на відновлення після російського теракту, - ВІДЕО

Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення надати 100 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару росіян.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Як зауважив мер Львова Андрій Садовий, руйнації значні: зруйновано 35 будинків, пошкоджено заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 57 автівок. На місці продовжують працювати рятувальники.

«Щойно завершилася комісія з надзвичайних ситуацій. За медичною допомогою звернулися 34 мешканці міста, 13 зараз перебувають в наших лікарнях на лікуванні, стан деяких дуже важкий. Станом на зараз троє людей загинули, їх тіла дістали з-під завалів. Рятувальники продовжують рятувальну операцію. Так виглядає, що ще можуть бути втрати.

Якщо говорити про руйнування – вони значні. Руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані і зруйновано орієнтовно 60 помешкань. Більше 1000 вікон потребують заміни. Також є руйнації в закладах освіти, гуртожитках НУ "Львівська політехніка", зруйнований великий офісний центр поруч. Пошкоджено близько 57 машин – і невідомо, чи вдасться їх відремонтувати. Працює штаб, який буде постійно діючим. Всі служби міста залучені, ми чекаємо, коли рятувальники завершать, щоб можна було приступати до відновлювальних робіт. Бо все треба робити швидко і якісно. Ми прийняли рішення про виділення перших 100 мільйонів з фонду надзвичайних ситуацій, і велика частина цих коштів для того, щоб якомога швидше привести до пуття весь житловий фонд», - розповів на брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Зі слів мера, для тимчасового проживання людей, які втратили житло, визначили три готелі, а також тимчасове містечко, що поруч. Також усіх забезпечуватимуть харчуванням.

«Велика подяка рятувальникам, поліції, всім комунальникам. Люди шоковані від того, що сталося, тому що за часи війни – це одна з найбільших атак на цивільну інфраструктуру міста Львова. І найстрашніше, що є загиблі і поранені. Також сьогодні були атаковані критичні об’єкти інфраструктури міста», - додав мер Львова Андрій Садовий.

«Рятувальні роботи тривають, робимо все якомога швидко. Зараз тривають роботи на трьох локаціях, де є підозри, що можуть бути люди», - зазначив Юрій Кагітін, начальник Головного управління ДСНС у Львівській області.

Від нічної атаки постраждали 4 навчальні заклади. «Найбільше постраждала школа №50, де, за попередніми підрахунками, вибито більше 200 вікон і двері. Постраждав дах у школі "Джерельце", вікна дитячого садка на вул. Сахарова, садок №135, і в початковій школі №4 теж є вибиті вікна», - сказав Андрій Закалюк, начальник управління освіти ЛМР.

Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, зауважила, що сьогодні будуть проектанти, які обстежать будинки і визначать, які першочергові роботи потрібно провести, щоб одразу приступити до виконання.

Як повідомлялося, ДСНС показала наслідки удару по Львову.

Військові повідомили, що Львів був атакований "Калібрами", знищено 7 з 10 ракет.

Раніше президент Володимир Зеленський прокоментував наслідки обстрілу Львова.

Читайте також: У Львові ракета влучила у житловий будинок. Є загиблі та постраждалі, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #обстріл_Львова #ракета_влучила_у_будинок_у_Львові #загиблі_у_Львові #кошти_на_відновлення_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...