• Головна
  • У Львові ще один автобусний маршрут приймає безготівкову оплату
14:30, 28 червня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові ще один автобусний маршрут приймає безготівкову оплату

У Львові ще один автобусний маршрут приймає безготівкову оплату

Безготівкова оплата проїзду діє і на автобусному маршруті № 5А, що сполучає Винники та пл. Різні у Львові. На лінії працює п’ять автобусів марки «Атаман». Такі типи автобусів ще не залучали до тестування безконтактної системи оплати. Маршрут обслуговує комунальне АТП-1.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Відтак, вже від сьогодні пасажири і маршруту №5А зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

А від учора, 28 червня, безготівкова оплата проїзду доступна і на маршруті №62, зі сполученням станція «Підзамче» - Великі Грибовичі. Цей маршрут обслуговує приватний перевізник «Успіх-БМ».

«Автобуси на цих двох лініях – малої вмістимості. І нам дуже важливо протестувати систему безготівкової оплати в автобусах такого типу. Також тут вже є більші відстані -автобуси їдуть у населені пункти Львівської громади. Хочемо побачити і взаємодію контролерів та водіїв у таких автобусах, бо вони менші і хочемо зрозуміти, чи контролеру зручно буде працювати.

Також ми тестуємо як система обліковує поїздки та розподіляє кошти вже між комунальним та приватним перевізником», - зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Станом на сьогодні безконтактна оплата проїзду діє на п'ятьох автобусних маршрутах - №1А, №3А, №5А, №10 та №62. Відтак, пасажирам цих маршрутів нагадують:

  • при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту;
  • при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше;
  • при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекайтеся зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу.

Нагадаємо, у Львові з 5 червня розпочали тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах№1А, 3А та №10. На цих лініях працюють великі низькопідлогові автобуси.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафують, а контролюють оплату/валідацію проїзду та проводять роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагають завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія.

Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –на сайті ЛеоКарт: https://leocard.lviv.ua/testing/.

Читайте також: У Львові прискорили рух трамваїв у час-пік – локація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #безготівкова_оплата_проїзду #перевірка_оплати_проїзду_у_Львові #валідація_проїзду_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...