• Головна
  • Пригожин в бульборейху: чого очікувати мешканцям Львівщини?
21:48, 25 червня 2023 р.
Надійне джерело

Пригожин в бульборейху: чого очікувати мешканцям Львівщини?

Пригожин в бульборейху: чого очікувати мешканцям Львівщини?

Бліцкриг з походом на Москву ватажка терористичного угрупування "Вагнер" Євгена Пригожина тримав у напрузі величезну аудиторію в Україні та і всьому світі майже добу, але завершився несподіваним договорняком, у якому взяв участь диктатор Білорусі Олександр Лукашенко у якості посередника та відтепер господаря, у якого гостюватиме головний "музикант" країни 404, тобто, Московії.

Зараз медіа вибухнули багатьма конспірологіями, на кшталт: "Що це взагалі було?" Якщо стисло, то події розвивалися наступним чином: увечері 23 червня Пригожин виступив з різкою заявою, що збройні сили Росії за наказом військового керівництва, а саме Сергія Шойгу, атакували тилові бази "вагнерівців". Повар Путіна пообіцяв відповісти на це військовим опором та попередив, що піде розбиратися на Москву.

На ситуацію відреагував російський диктатор Путін. Він виступив із заявою щодо "військового заколоту" Пригожина, назвавши його "зрадою Росії", звернення оприлюднили пропагандисти Кремля.

За його словами, "заколот" Пригожина є "ударом у спину країні". "Те, з чим ми зіткнулися, - це особиста зрада", - підкреслив Путін. Він порівняв дії Пригожина з лютневою революцією 1917 року, яка призвела до громадянської війни. Диктатор наказав "нейтралізувати організаторів заколоту".

Тим часом колони пригожинських зеків прямували до Москви, знищили по дорозі від 13 до 20 російських військових, шість гелікоптерів та літак, соцмережи вибухали мемами. Багато хто вже сподівався на бойові дії у Москві та як мінімум серйозну дестабілізацію у РФ, але несподівано Пригожин розвернув колони, ніби після перемовин із Лукашенком, який передав обіцянки Путіна дати амністію "вагнерівцям", а самого повара відпустити до Білорусі під гарантії бульбофюрера.

Також у медіа почали говорити, що ніби бункерний очільник РФ пообіцяв Пригожину таки зняти з посад міністра оборони РФ Сергія Шойгу та ще кількох військових чиновників, на яких у головного вагнерівця мається особистий зуб.

Цей стрімкий недопереворот на Росії породив величезну масу конспірологій, але у сухому залишку, на думку багатьох аналітиків, засвідчив наступне:

Влада Путіна на Росії десакралізована, він більше не є царем, у непохитність якого вірять у всьому світі;

Путін вже не може давати гарантій безпеки власному оточенню і це початок руйнування його влади;

Внутрішній конфлікт у російській владі буде поглиблюватися, поки не відбудеться операція з трансферу влади, яка, можливо, вже почалася.

Так чи інакше Україна має бути задоволена цими подіями, хоча багато хто сподівався на більш потужний та результат.

Добре ситуацію ілюструє реакція італійських дипломатів на цю подію. Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні сказав наступне: "Міф про єдність путінської Росії розвіявся. Ця внутрішня ескалація розділяє російську військову присутність. Це неминучий результат, коли ви підтримуєте та фінансуєте легіон найманців", – сказав Таяні. На його думку, російська військова присутність в Україні послабшала. "Будемо сподіватися, що справа піде ще швидше, і українці повернуть собі незалежність", – відповів глава МЗС Італії на запитання, чи може бунт Пригожина прискорити контрнаступ ЗСУ.

І майже одразу розпочалася наступна серія пригод Пригожина – соцмережі та медіа вибухнули здогадками на тему: "Що робитиме Пригожин у Білорусі, поки його не вб'ють?"

Деякі медіа увімкнули риторику, за якими можна побачити "вуха Кремля", з одного боку, по відновленню іміджа Путіна, як страшної та підступної людини, якої слід боятися, з іншого – треба же щось взагалі казати.

Наприклад, ексочільниця московського бюро CNN, дослідниця країн колишнього СРСР та експертка з питань Росії Джилл Догерті заявила: "Путін не пробачає зрадників. Навіть якщо Путін скаже: "Пригожин, ти йди в Білорусь", він все одно зрадник, і я думаю, що Путін ніколи цього не пробачить". "Цілком можливо, що ми побачимо, як Пригожина вб’ють у Білорусі. Але це важка дилема для Москви, тому що поки Пригожин має певну підтримку, він є загрозою, незалежно від того, де він перебуває", - додала вона.

А ексначальник Генштабу Королівства Річард Даннат в ефірі Sky News, видав, що спроба військового перевороту в РФ засвідчила слабкість Путіна, а відправлення власника ПВК "Вагнер" у Білорусь становить загрозу для України.

"Лідери України повинні остерігатися можливого нападу Євгена Пригожина на Київ із Білорусі", — сказав генерал. І зазначив, що сам факт переміщення "кухаря Путіна" в Білорусь викликає серйозну заклопотаність.

За його словами, якщо він "зберіг навколо себе боєздатні бойові сили, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва, де почалася війна.

Лорд Даннат сказав, що "цілком можливо", що Росія може використовувати групу "Вагнера", щоб знову спробувати захопити Київ.

Це передбачувані реакції, і, навіть якщо згадані спікери діють відверто, та це їхня власна думка, вона цілком задовольнить пропагандистів Кремля і вони розкручуватимуть цю істерію і далі.

Щодо думки британського генерала у відставці, український експерт Олександр Коваленко, який відслідковує історію з "повторним наступом" росіян на Київ то послідовно спростовує ці міфи, заявив наступне: "З урахуванням тих ліній оборони та того ресурсу, які зараз розміщені на північному плацдармі, ПВК "Вагнер", навіть у союзі з білоруською армією, не мають можливості захопити Київ, а вторгнення для них закінчиться ще швидше, ніж для їх "елітних попередників".

Тобто, повбивають "музикантів" ще по дорозі, оскільки їм не дадуть їздити колонами по Україні, як вони робили це на московії.

Цю думку підтвердив і Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв: "З приводу заяв щодо можливої участі ПВК "Вагнер" у нападі на нашу територію з боку республіки білорусь. Хочу всіх запевнити, що ситуація у північній операційній зоні залишається стабільною та контрольованою. Наші війська продовжують нарощувати оборонні засоби. У посиленому режимі працюють всі служби від розвідки до інженерних військ. Наразі не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Кордон держави під надійним захистом в режимі 24/7. Якщо ж таке станеться і ворог спробує перетнути державний кордон для них це буде ніщо інше, як самогубство".

Тим не менш, жителям західних областей України, які мають спільний кордон з Білоруссю слід бути готовими до потужних провокацій у медіа, які мають з'явитися найближчим часом. Буде щось робити ватажок "Вагнера" під прикриттям бульбофюрера, чи вб'ють його десь на білоруських болотах, це вже навіть не грає ролі. Кремль буде накачувати медійну компоненту загрози з боку білорусі для України та країн Євросоюзу, оскільки це одна з фундаментальних цеглин путінської пропаганди.

Логіка її проста й тупа, як кувалда Пригожина: Путін та Росія страшні та підступні, це може бути таємна "многоходовка", всім треба лякатися.

Але, це лише типова поведінка звичайного гопника, і вона вже зрозуміла не тільки в Україні, але й у країнах Заходу. І Пригожин у Білорусі – це скоріше чорний лебідь для бункерного диктатора, ніж загроза для України, зокрема, жителів Галичини.

Читайте також: Як пригожин “Москву за три дні” брав: розповідь у мемах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Пригожин_у_Білорусі #Вагнер_у_Білорусі #війна_росії_проти_України #Пригожин_Лукашенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...