• Головна
  • У львівському центрі Незламні почнуть реабілітацію тих, хто втратив зір на війні
14:52, 24 червня 2023 р.
Надійне джерело

У львівському центрі Незламні почнуть реабілітацію тих, хто втратив зір на війні

У львівському центрі Незламні почнуть реабілітацію тих, хто втратив зір на війні

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ у Львові та ГО «Побачити перемогу» розпочинають пілотний проєкт з реабілітації людей, які втратили зір внаслідок війни.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Меморандум про таку співпрацю підписали генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова Олег Самчук та співзасновник громадської організації «Побачити перемогу» Владислав Єщенко.

Цей проєкт передбачає підготовку спеціалістів з реабілітації, з урахуванням потреб незрячих пацієнтів, облаштування адаптованого середовища для їх перебування (спеціальні палати та зали реабілітації), супровід фахівців з ментального здоров'я.

Спеціалісти центру НЕЗЛАМНІ разом з представниками ГО «Побачити перемогу» вивчатимуть досвід інших країн в реабілітації людей із проблемами зору та залучатимуть його для допомоги українцям в Україні.

ГО «Побачити перемогу» – організація, яка допомагає українським військовим, які втратили зір на війні. Її очільник – сапер Владислав Єщенко, втратив зір внаслідок вибуху міни. Під опікою організації перебувають три десятки захисників. Цей меморандум – перший такий великий проєкт громадської організації.

«Я знаю проблеми, з якими ми, незрячі або слабозорі, стикаємось, і я знаю, як важко на початку. Я знаю, як важко, коли проходиш медичну реабілітацію, як важко боротись з певним моральним станом, коли приходить усвідомлення, що це вже не зміниться. Тому в один момент прийшла ідея всі ті навички, які я отримав з моменту як став незрячим, скерувати у правильне русло», - каже співзасновник громадської організації «Побачити перемогу» Владислав Єщенко.

Ураження зору досить часто є наслідком мінно-вибухової травми. Очі страждають від спалаху при вибуху, туди потрапляють дрібні уламки, також погіршення чи втрата зору можуть бути наслідками інфікування.

В Україні наразі відсутня системна реабілітація людей, які втратили зір. Лише зараз у центрі НЕЗЛАМНІ перебувають п'ять пацієнтів, які втратили зір у зв'язку з бойовими діями. Усі вони потребують як спеціального підходу у відновленні, так і адаптації простору. І класичний підхід з допомогою написів шрифтом Брайля їм не зарадить, адже люди, які лише зараз втрачають зір, його не знають.

«Ми маємо зробити перші кроки. Це: реабілітувати, підлікувати те, що можливо врятувати, і створити базу світових наукових досліджень. На жаль, у нас буде більшати кількість таких пацієнтів, тому що мінно-вибухова травма призводить не тільки до уражень рук чи ніг, частин, які не покриті бронежилетом, а і обличчя та очей», - каже Олег Самчук, генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова.

У майбутньому цей проєкт має бути поширений на інші медичні заклади.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів ізнайсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html

Читайте також: Громадянська війна чи заколот "Вагнера" на Росії – що відомо на зараз та реакція соцмереж, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Незламні_Львів #Unbroken_Львів #Unbroken_реабілітація_втративших_зір_на_війні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...