• Головна
  • Фільм "Правило двох стін" про львівських митців в умовах війни отримав нагороду у США
12:53, 20 червня 2023 р.
Надійне джерело

Фільм "Правило двох стін" про львівських митців в умовах війни отримав нагороду у США

Фільм "Правило двох стін" про львівських митців в умовах війни отримав нагороду у США

Документальний фільм про українських митців в умовах війни, який весною 2022 року знімали у Львові, отримав спеціальну нагороду на престижному міжнародному кінофестивалі –Tribeca Festival.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Повнометражний документальний фільм «Правило двох стін» – кінострічка, яка розповідає історії митців, які на початку повномасштабної війни творили у Львові, щоб репрезентувати Україну в світі такою, якою вона було в той момент. Осередком зустрічі цих людей став Львівський муніципальний мистецький центр та чолі з його керівницею Ляною Мицько.

«Фільм демонструє життя, яке було у Львові на початку повномасштабного вторгнення. Кіно показує діяльність художників, артистів, музикантів, які приїхали до нашого міста. Також в фільмі багато фігурує наш муніципальний мистецький центр, бо на його основі відбувається багато зустрічей і знайомств мистецького середовища», – розповідає директорка центру.

Окрім Ляни, у фільмі знялись: Степан Бурбан (Паліндром), Богдана Давидюк (художниця та ілюстраторка), Сергій Петров (художник Bob Basset), Kinder Album (художниця зі Львова) та Діана Берг (авторка проєкту «Укриття», активістка з Маріуполя).

Режисером проєкту став американець українського походження Девід Гутнік. Виконавчими продюсерами «Правила двох стін» були Лієв Шрайбер (актор у «Реї Доновані» і «Росомасі»), Ольга Бесхмельниціна та Наталія Лібет («Парфенон», «Стоп-Земля») та інші.

Українська команда побувала на прем’єрі фільму на фестивалі Tribeca Festival у Нью-Йорку, де вкотре наголосила на тому, що росія – це держава-терорист, також розповіла про руйнування Каховської ГЕС і вкотре нагадала про силу української культури.

«Tribeca Festival, який свого часу заснував Роберт Де Ніро, за статусом цілком відповідає Каннському кінофестивалю, просто відбувається на іншому материку. Серед усіх документальних фільмів, представлених на фестивалі, три кінострічки отримали нагороди. Одну з них, «за боротьбу за права людини», має наш фільм», – зазначає Ляна Мицько.

Опісля тріумфу в Нью-Йорку, кінострічка їде в тур багатьма кінофестивалями по цілому світу. В Україні фільм «Правило двох стін» також планують презентувати цього літа.

Читайте також: Нічна атака "Шахедів": у Львові є влучання в об'єкт критичної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #фільм_про_Львів_нагородили_у_США #Правило_двох_стін #кіно_про_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...