• Головна
  • Що треба знати велосипедистам під час подорожей Львівщиною - ОВА
16:29, 16 червня 2023 р.
Надійне джерело

Що треба знати велосипедистам під час подорожей Львівщиною - ОВА

Що треба знати велосипедистам під час подорожей Львівщиною - ОВА

Управління туризму та курортів Львівської ОВА разом з регіональною філією «Львівська залізниця» інформують велосипедистів, які потяги обладнані кріпленнями для перевезення двоколісних, як транспортувати велосипеди у вагонах, спеціально не облаштованих під ровери та скільки коштує перевезення двоколісних.

«Досліджувати Львівщину на велосипеді – гарний приклад активного дозвілля. Звісно можна брати «залізних коней» напрокат у місті, селі, де ви зупинились для відпочинку, та не скрізь облаштовані подібні пункти. Тому, як варіант, дібратись у різні куточки області з двоколісним, можна залізницею», - зазначає Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Він також нагадав про розроблені велошляхи на Львівщині. Торік на території Трускавецької, Бориславської та Східницької громад було відкрито «ВелоБескиди», у Славську – можна проїхатись велоквестом «Слідами Чугайстра». Обидва проєкти були створені з ініціативи управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Слід зазначити, що спеціальними кріпленнями для перевезення велосипедів обладнані вагони таких електропоїздів:

  • Регіональний поїзд №804/803 Рівне-Львів (щоденно, крім суботи)
  • Регіональний поїзд №804/803 Львів-Рівне (по п’ятницях та неділях)
  • Регіональний поїзд №806/805 Рівне-Львів (по п’ятницях та неділях)
  • Регіональний поїзд №806/805 Львів-Рівне (щоденно, крім суботи)

На території Львівщини вищезазначені потяги зупиняються на станції Підзамче, Красне та Броди.

У регіональних поїздах: №829/830 Львів-Ужгород (щоденно, крім вівторка) та №829/830 Ужгород-Львів (щоденно, крім середи) на території Львівщини передбачені зупинки на станції Миколаїв-Дністровський, Стрий, Сколе, Тухля, Славське, Лавочне.

На приміському сполученні Львівської залізниці експлуатуються поїзди, що курсують на наступних напрямках. Приміські поїзди №6021 Львів-Сянки та №6022 Сянки-Львів, які зокрема зупиняються в Рудках, Самборі, Турці та на інших зупиночних пунктах. Приміські поїзди №6015 Львів-Трускавець, №6008 Трускавець-Львів. На території Львівщини вказані потяги зупиняються в Пустомитах, Миколаєві, Стрию, Дрогобичі тощо.

Утім, зважаючи на технологічні потреби та технічні можливості залізниці, деякі рейси у вказаних напрямках здійснюють поїзди без вагонів зі спеціальними кріпленнями для перевезення велосипедів.

Вартість перевезення велосипеда у розібраному та впакованому вигляді як ручної поклажі становить половину вартості повного квитка. Ціна перевезення велосипеда у зібраному вигляді (на ходу), як ручної поклажі, розмір якої перевищує встановлену норму ручної поклажі, дорівнює вартості повного квитка. Дозволяється безоплатне перевезення за рахунок норми ручної поклажі (велосипеда в розібраному та впакованому вигляді), за умови що його розмір відповідає нормі ручної поклажі. Велосипед в зібраному вигляді (на ходу) перевозиться як надлишок ручної поклажі в тамбурі вагона (не більше одного на тамбур), або у місцях обладнаних для розміщення велосипедів.

Читайте також: Врятовані на Херсонщині тварини у Львові адаптуються та чекають на нових господарів, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #подорожі_залізницею_з_велосипедом #велосипедні_подорожі_Львівщиною #туризм_Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...