• Головна
  • Які переваги мають меблі з натурального дерева й існуючі варіанти
Новини компаній
19:14, 14 червня 2023 р.

Які переваги мають меблі з натурального дерева й існуючі варіанти

Новини компаній

Зараз для прикрашання, дизайнери інтер’єру використовують самі різноманітні засоби. Наприклад, великою популярністю користуються меблі з дерева, здатні змінювати атмосферу в будинку, буквально видозмінюючи дизайн помешкання. Завдяки їм квартири, приватні будинки та офіси ніби оживають. Плюс до всього — меблі з масиву дерева свідчать про відмінний смак господарів, їх високий статус в суспільстві.

8TCxtQqlbYUm2ud-dtDmitdUcsD_xPkCvvIolHepHPFJ6IeDEhYCkEIiS4ETaXfI-tGGUcYjuMv_Hji79mTDsPpzsNzgtl0xc5-tCZoHNL8OGqDuIBVHIEciwAxnNurm4mvxtGF4kvdK

Чим дерев'яні меблі відрізняються від звичайних

Слід зазначити, що зараз на ринку існує багато варіантів таких речей, що виготовлені із різноманітних матеріалів — скла, пластику, деревини, сталі й тому подібного. Але конкретно моделі, основою яких є саме дерево, мають ряд переваг:

  • Висока якість — для виробництва використовуються матеріали високої якості, а це позитивно впливає на готову продукцію. Звісно, що для них підбирають і відповідну фурнітуру.

  • Оригінальність — виробництво йде, або під замовлення, або за готовими кресленнями. Незалежно від цього меблі із дерева виглядають незвично та красиво, навіть, в сучасних інтер’єрах. Звісно, власний проект зробить їх ще більш унікальними.

  • Довговічність — вони не потребують якихось складних чи особливих умов для використання. Достатньо дотримуватися простих умов зберігання, щоб вироби не втрачали експлуатаційних характеристик тривалий час.

  • Естетичність — підходять до будь-яких інтер’єрів, включаючи деякі сучасні.

  • Екологічна чистота — абсолютно безпечні для людей, не викликають алергії.

Єдине — треба дотримуватися загальних правил вибору таких речей. Якщо ліжко, то його треба підбирати згідно зі зростом, а коли справа йде про шафу — вона повинна мати достатню місткість.

Які саме меблі з дерева від виробника можуть бути

Коли мова заходить про види, то тут є досить багато різних варіантів:

  • спеціальні колекції — цілі набори, призначені для певних приміщень (приміром, кухні, вітальні, дитячі й тому подібне);

  • ліжка — стандартні односпальні, сімейні двоспальні та дитячі варіанти у два яруси;

  • комоди та тумби для спалень чи вітальні;

  • практичні та охайні туалетні столики з дзеркалами;

  • шафи різної висоти та розміру, зі стандартними дверцятами чи модифікацією «купе»;

  • стелажі та спеціальні етажерки, в яких є задня стінка, чи вона відсутня;

  • столи різного призначення — журнальні, письмові, обідні;

  • стільці, табурети, крісла;

  • дивани різних варіантів.

Як показує практика, меблі з натуральної деревини можна вільно використовувати в кімнаті, незалежно від її призначення. Навіть у ванній чи коридорі. Якщо матеріал був оброблений спеціальними захисними речовинами, то не вбиратиме жир чи воду, не буде тріскатись від високих температур, не почне гнити.

Особливості виготовлення меблів з дерева — породи та типи матеріалів

Для створення таких речей використовуються різні породи деревини, які умовно ділять на тверді та м’які. До перших відносять ясен, бук та дуб, які здатні витримувати значну вагу й гарно противляться шкідникам, вологому середовищу та грибкам. З часом їх щільність збільшується. Серед недоліків — їх важче обробляти. До м’яких варіантів відносять кедр, липу, вільху та сосну з ялиною. Їх простіше обробляти, але вони не настільки стійкі, як тверді породи.

Окрім цього матеріал відрізняється не тільки за виглядом чи властивостями, а й за варіантами обробки. Заключний вибір буде залежати від кількох факторів, з яких на перше місце виходить ціна та призначення.

Якщо потрібні меблі з дерева під замовлення з масиву, то їх створюють виключно з натуральної деревини. Такі моделі будуть важкими, їх дещо важче ремонтувати. Серед ключових особливостей — унікальний малюнок, який не треба ховати під фарбою, створення унікальної атмосфери в кімнаті шляхом природного запаху.

Також використовується частковий масив. В цьому випадку фасад виготовляється з масиву, а задня частина (яка притискається до стінки) та деякі внутрішні елементи — з ДСП. Це дозволяє знизити ціну виробу та його вагу.

Шпон — тонкі пластинки дерева, які складають й склеюють. Якісні варіанти візуально неможливо відрізнити від масиву. Це доступна альтернатива по низькій ціні. Що саме обрати — залежить лише від власних потреб, смаків та бюджету.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...