• Головна
  • Працівники військкомату на Яворівщині підробляли документи для "ухилянтів"
10:08, 12 червня 2023 р.
Надійне джерело

Працівники військкомату на Яворівщині підробляли документи для "ухилянтів"

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

У суді опиниться керівника, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдат-водій військкомату на Яворівщині. 

Керівник, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдат-водій військкомату на Яворівщині за гроші підробляли документи для чоловіків-ухилянтів. Державне бюро розслідування скерувало обвинувальний акт до суду.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Слідство встановило, що зловмисники за "винагороду" для військовозобов’язаного чоловіка, який не мав ніяких хвороб, виготовили для нього пакет документів про відстрочку від мобілізації.

Ціна питання - 3 тисячі доларів США. За ці кошти йому надали підроблені медичні документи та складений відповідно висновок військово-лікарської комісії. До того ж, у пакет "послуг" входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із відміткою про тимчасову непридатність до військової служби у воєнний час. Це надавало ухилянту право вільно перетинати державний кордон України.

Крім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога однієї із місцевих лікарень до складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів. Лікарка, без проведення медичного огляду військовозобов’язаного та відсутності результатів спеціальних лабораторних досліджень склала акт дослідження стану здоров’я. До нього вона внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних хвороб у стадіях загострення.

Чотири фігуранти звинувачуються за низкою статей Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 332 КК України, ч. 3 ст. 368 КК України, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України. 

Усім учасникам загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на ранок 12 червня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#керівник_військкомату_на_яворівщині #довідки_для_ухилянтів #судитимуть_працівників_військкомату #новини_львівщини #новини_україни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...