• Головна
  • У вересні розпочнеться масштабна реконструкція вулиці Миколайчука у Львові
13:49, 8 червня 2023 р.
Надійне джерело

У вересні розпочнеться масштабна реконструкція вулиці Миколайчука у Львові

Реконструкція вулиці Миколайчука у Львові

Реконструкція вулиці Миколайчука у Львові

Реконструція вулиці Миколайчука є однією із наймасштабніших за останні роки. 

У вересні у Львові розпочнуть масштабну реконструкцію вулиці Миколайчука. Там планують збудувати трамвайну колію. Ескізний проєкт першого етапу реконструкції вже на фінальній стадії. Мова йде про ділянку від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика. 

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

На вулиці Миколайчука проведуть ремон 2,6 км дорожнього покриття, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями.

"Цей проєкт має велику вагу, бо ми забезпечимо сполучення з реабілітаційним центром UNBROKEN, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни", - розповів перший заступник мера Львова Андрій Москаленко. 

У 2023 році планують реалізацію першого етапу – це буде реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика.

"Зараз фіналізовуємо ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому маємо забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів", - додав посадовець. 

Початок робіт планується з вересня цього року, а підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні. На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працють.

"Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма",- наголосив Андрій Москаленко. 

Частину коштів на реконструкцію вулиці Миколайчука планують взяти в кредит у Європейського банку реконструкції та розвитку. 

Читайте також: Козицький прокоментував можливе відкриття аеропорту у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вулиця_миколайчука_львів #львів_реконструкція_вулиці #ремонт_вулиці_львів #ремонт_вулиці_у_львові #новини_львів #новини_львова #трамвай_на_миколайчука #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...