• Головна
  • Підвищення пенсій та потяг до Варшави: що зміниться для львів’ян з 1 червня
18:09, 27 травня 2023 р.
Надійне джерело

Підвищення пенсій та потяг до Варшави: що зміниться для львів’ян з 1 червня

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Які нововведення чекають на львів’ян з 1 червня.

З 1 червня 2023 року на львів’ян чекають чимало нововведень від Уряду. Серед цікавенького: нові тарифи на світло та воду, запуск дитячої залізниці у Львові, відновлення роботи паркувального майданчика, запуск потяга з Варшави та інше.

Детальніше про кожне нововведення журналістка 032.ua розповіла у цьому спецпроєкті. 

Підняття тарифів на світло

Підняття тарифів на світло в Україні

З червня в Україні планують підняти тарифи на воду та світло. Станом на зараз офіційних повідомлень від Уряду щодо цього нововведення немає.

Минулого місяця Уряд продовжив дію пільгових тарифів до 1 червня 2023 року. Ціни зафіксували на довоєнному рівні: 1,44 грн/кВт-год (при споживанні до 250 кВт на місяць) та 1,68 грн/кВт-год при споживанні понад 250 кВт.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) неодноразово заявляла про вимушений перегляд тарифів на світло для того, щоб відновити енергосистему після масових ракетних ударів. Нова ціна можу бути до 2,88 грн/кВт-год.

НКРЕКП вже підвищило ціни на розподіл електроенергії для 22 обленерго України з 1 червня на 25-50%, а 1 липня планується наступний етап. Це може стати підставою для перегляду тарифів для населення.

Ціна воду в Україні також планують збільшити. Ці питання будуть розглядати на засіданні Нацкомісії 31 травня 2023.

Підвищення пенсій з 1 червня

В Україні підвищать пенсії з 1 червня

З 1 червня 2023 року підвищену суму соціальних виплат отримає категорія пенсіонерів, які зробили перерахунок 1 квітня. Мова йде про особи пенсійного віку, які продовжують працювати та мають не менше 2-х років стажу для перерахунку.

У червні пенсії для працюючих пенсіонерів надійдуть із доплатою за три місяці: за квітень, травень та червень.

Випускники складатимуть НМТ

Українські випускники складатимуть НМТ в червні

У червні випускники шкіл та ліцеїв складатимуть Національний мультипредметний тест. Основна сесія проходитиме з 5 по 23 червня. Випускники складатимуть НМТ у міста України та у спеціальних екзаменаційних центрах, що розташовані за кордоном.

Учасники тестування повинні будуть за 180 хвилин відповісти на запитання з трьох предметів. Про час та місце проведення НМТ повідомлять за 10 днів до тестування, а результати тестів з’являться у електронних кабінетах до 28 червня.

Що зміниться з 1 червня для львів’ян

Відкриття дитячої залізниці

З червня у Львові запрацює дитяча залізниця

Після тривалої перерви у Львові знову запрацює дитяча залізниця. У 2022 році залізниця для малечі не працювала, однак вже у 2023 році вона знову працюватиме. У коментарі виданню “Тvoemisto.tv” директор залізниці розповів, що установа запрацює з 1 червня. До цього часу там проводитимуть низку робіт з відновлення залізничного складу.

Відновлення паркувального майданчику на вулиці Клепарівській

На вулиці Клепарівській знову запрацює платний майданчик

Через масштабний ремонт вулиці Шевченка та зміну схеми руху на вулиці Клепарівській тривалий час не працював платний паркувальний майданчик. З 1 червня його роботу вже відновлять. На цьому майданчику є 35 місць для паркування, 4 з них – для людей з інвалідністю.

Графік роботи платного майданчика: у будні дні з 8:00 до 20:00, в інший час – паркування безкоштовне. Тариф – 10 грн/год.

Автобус №53 курсуватиме за зміненим маршрутом

Австобус №53 у Львові змінить маршрут руху

З червня 2023 року у Львові автобус №53 курсуватиме за зміненим маршрутом. Тепер автобус не курсуватиме по вулицях Шота Руставелі та Волоській. Замість цього він їздитиме через вулицю Івана Франка.

Запуск прямого потяга з Варшави до Львова

До Львівщини з Варшави запустять прямий потяг

Польський перевізник Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) планує запустити з Варшави потяг до українського кордону. Він має бути складовою міжнародного маршруту Варшава – Гребенне – Рава-Руська – Львів. Новий потяг може вмістити 240 пасажирів.

Відправлення з вокзалу Варшави планується о 14:00 (за місцевим часом), з Любліна – о 16:00, прибуття до Рави-Руської – о 20:15 (за київським часом). Тут відбуватиметься пересадка на потяг «Укрзалізниці» до Львова. Повернення з Рави-Руської заплановане на 08:45, прибуття до Варшави – о 13:00.

Читайте також: У Львові пропонують назвати ліцей №93 на честь Юрія Руфа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нововведення_з_1_червня #що_зміниться_з_1_червня #новини_на_львівщини #новини_україни #тарифи_на_світло #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...