14:30, 8 серпня 2013 р.
Українці занадто безпечні при зберіганні продуктів - експерт
Порушення стандартів зберігання продуктів - основна причина, яка приводить до випадків масового отруєння громадян. Про це в ефірі БТБ сказав голова правління Науково-дослідного центру незалежних експертиз Валентин Безрукий, коментуючи низку випадків масового отруєння людей, що сталися в Україні останнім часом.
Він зазначив, що проблема нехтування правилами зберігання продуктів особливо загострюється в літню пору, і стосується це однаково і виробників, і постачальників, і магазинів чи закладів громадського харчування, і громадян-споживачів.
За його словами, особливо небезпечним є таке нехтування під час масових заходів, багатолюдних святкувань, в закладах громадського харчування.
Він зазначив, що кожен продукт має свої специфічні умови зберігання, на які влітку треба особливо звертати увагу. Найвибагливішим продуктом експерт назвав червону ікру – зберігається тільки при температурі -4 гр. С (в звичайному холодильнику температура, як відомо, +4 - +6 гр. С ), тому її треба їсти якомога свіжішою.
М’ясо експерт рекомендує влітку тримати тільки в морозильному відділенні холодильника: при температурі - 16 гр. С припиняються будь-які мікробіологічні процеси, хоча якість продукту при цьому знижується.
Він також порекомендував при купівлі запакованих продуктів вибирати недавно вироблені продукти. «Чим ближче до початку дати вироблення – тим краще», - сказав експерт.
Він також зазначив, що в українців найпопулярнішими є молочні продукти, і це виправдано, бо вони найкорисніші. Водночас вимоги до їх зберігання влітку теж дуже високі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:36
Вчора
ТОП новини
Оголошення
10:04, 9 січня
19
16:37, 10 січня
10:06, 9 січня
16
22:56, 15 січня
live comments feed...
Коментарі