• Головна
  • Українці занадто безпечні при зберіганні продуктів - експерт
14:30, 8 серпня 2013 р.

Українці занадто безпечні при зберіганні продуктів - експерт

Порушення стандартів зберігання продуктів  - основна причина, яка приводить до випадків масового отруєння громадян. Про це в ефірі БТБ сказав голова правління Науково-дослідного центру незалежних експертиз  Валентин  Безрукий, коментуючи низку випадків масового отруєння людей, що сталися в Україні останнім часом.

Він зазначив, що проблема  нехтування  правилами  зберігання продуктів особливо  загострюється  в літню пору, і стосується це однаково  і виробників, і постачальників, і магазинів чи закладів громадського харчування, і громадян-споживачів.

За його словами, особливо небезпечним є таке нехтування під час  масових заходів, багатолюдних святкувань, в закладах громадського харчування.

Він зазначив, що кожен продукт має свої специфічні умови зберігання, на які влітку треба особливо звертати увагу. Найвибагливішим продуктом експерт назвав червону  ікру – зберігається тільки при температурі -4 гр. С (в звичайному холодильнику температура, як відомо, +4 - +6 гр. С ), тому її треба їсти якомога свіжішою.

М’ясо експерт рекомендує  влітку тримати тільки в морозильному відділенні холодильника:  при температурі  - 16 гр. С  припиняються будь-які мікробіологічні процеси, хоча якість продукту при цьому знижується.

Він також порекомендував при купівлі запакованих продуктів  вибирати недавно  вироблені продукти. «Чим ближче до початку дати вироблення – тим краще», - сказав експерт.

Він також зазначив, що в українців найпопулярнішими є молочні продукти, і це виправдано, бо вони найкорисніші.  Водночас вимоги до їх зберігання влітку теж дуже високі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...