Новини компаній
13:00, 17 квітня 2023 р.

ТОП 5 шкіл у Львові

Новини компаній

Всебічне навчання та здобуття освіти в наш час – це базис, на якому будується подальше життя: опанування професії, робота, кар'єра, суспільне життя, участь у розвитку суспільства та інших процесах. При цьому слід пам'ятати, що саме школа є фундаментом, на якому все це стоїть. На жаль, у наші дні шкільне навчання переживає непростий час, його якість поступово знижується, і шукати навчальний заклад потрібно дедалі ретельніше. У цій статті – найкращі школи, в яких дитина може навчатися, перебуваючи у Львові.

На що треба звернути увагу?

Відразу скажу, що цей ТОП буде незвичайним. Відколи багато родин переїхали в інші області України і навіть інші країни, у всіх нас з'явилися проблеми з електрикою та безпекою в цілому, я дуже зацікавилася альтернативним навчанням: дистанційними та онлайн-школами. Уважно вивчивши цю тему, я зрозуміла, що за правильної організації онлайн-школи мають низку незаперечних переваг порівняно зі застарілим навчанням офлайн. Отже, ось список параметрів, на які я насамперед зверну увагу при виборі онлайн-школи для дистанційного навчання моєї дитини.

1. Концепція. Після того, як усі школи країни вимушено перейшли на дистанційний формат, стало зрозуміло, що ця справа непроста, над нею необхідно працювати. Тобто онлайн-школа має розробити щось особливе. Те, що якісно виокремлює її дистанційне навчання на тлі безлічі таких самих онлайн-шкіл із величезною кількістю нецікавих онлайн-уроків. Потрібен креатив!

2. Зручність. Якщо ви навчаєтеся дистанційно, вам має бути зручно. Під час навчання в онлайн-школі не повинно бути прив'язки до конкретного графіка.

3. Увага. Це поняття охоплює багато чого: як увагу вчителів онлайн-школи при складанні уроків, їх структуруванні та позбавленні всього зайвого, так і уважність до учнів, підтримку та спеціальний підхід. Це просто необхідні складники дистанційного навчання.

4. Багатозадачність. Я маю на увазі, що хороша онлайн-школа пропонує не лише уроки, а й різні додаткові можливості, які можуть зробити процес дистанційного навчання більш насиченим і корисним.

На підставі свого бачення того, якими мають бути дистанційне навчання та діяльність онлайн-шкіл, я сформувала свій перелік найкращих шкіл, у яких можна навчатися, перебуваючи у Львові.

ТОП дистанційних та онлайн-шкіл

Як виявилося, в Україні є кілька десятків шкіл, які спеціалізуються на дистанційному навчанні. Тому, виявивши неабияке терпіння та застосувавши ґрунтовний підхід, перевіривши десяток різних сайтів, я можу сформувати перелік дистанційних та онлайн-шкіл, які сподобалися мені найбільше. Це не класичний ТОП із розподілом місць, просто 5 найкращих для мене.

  • Онлайн-школа Alterra School

Створена на базі досить відомої в країні очної школи. Ця онлайн-школа має філії в кількох великих містах України включно зі Львовом. Поки що немає старшої школи, є лише 1-9 класи. Все навчання – в електронному вигляді (щоденник, виконання завдань і контрольних робіт). Щоправда, суттєвий мінус у тому, що онлайн-школа пропонує уроки в режимі реального часу. Якщо дитина пропускає урок, їй надається тема для самостійного вивчення.

  • Онлайн-школа Unicorn School

У цій онлайн-школі мене принадила суттєва гейміфікація процесу навчання. Цікавий задум, але збентежили дві речі: відсутність молодшої школи (хоча такий підхід для маленьких дітей був би, на мою думку, найактуальнішим) та можливість утримувати увагу саме на отриманні інформації та знань під час навчання.

  • Онлайн-школа Think Global

Велика дистанційна школа, акцент у якій робиться на живих уроках (їх можна побачити і в записі). Решта класичних елементів навчання в онлайн-школі: цифровий щоденник, платформа для виконання завдань – також присутні. Поза тим у дітей є індивідуальний куратор.

  • АнтиШкола «Цукор»

Цікава школа, великий акцент на міжособистісній комунікації. Уроки в онлайн-школі відбуваються у мінігрупах до 7 дітей, що зручно для індивідуального підходу. Додаткові можливості для навчання: курси, дебати. Тільки я не зрозуміла, чи ця дистанційна школа надає офіційне свідоцтво про середню освіту.

  • Дистанційна школа «Оптіма»

Перша та найбільша в Україні дистанційна школа. Понад 7 років досвіду та найбільша кількість випускників серед усіх дистанційних шкіл. На сайті можна ознайомитися з прикладами дистанційних занять для кожного класу: сюжетні, з крутою графікою та відео, 3D-моделями та талановитими ведучими. Видно, що дуже добре попрацювали. Вчителі весь час на зв'язку з дітьми через текстове спілкування на платформі школи та онлайн-консультації.

Хоча розподіл місць серед онлайн-шкіл і не був передбачений під час написання цього матеріалу, я не змогла втриматися від підсумкової рекомендації. Барабанний дріб….

Чому дистанційна школа «Оптіма» – найкраще рішення для навчання дітей зараз?

Я знаю про цю дистанційну школу не з чуток, бо діти моїх близьких друзів навчаються в ній. До того ж я дізналася, що «Оптіма» є першою в Україні дистанційною школою та найбільшою, оскільки є багато філій у різних містах. Зрозуміло, тільки на підставі цього не можна відразу довіритися школі та відправити дитину туди вчитися. Але «Оптіма» пропонує безоплатний демодоступ до своєї навчальної платформи на два тижні, щоб і батьки, і дитина зрозуміли, чи підходить їм таке дистанційне навчання. На підставі демодоступу, вивчення сайту та спілкування зі спеціалістами школи можу зробити кілька висновків про цю школу.

  • Якісні уроки. Варто зазначити, що на уроках подається лише важлива інформація, а самі заняття виконані в різноманітних стилях (залежно від класу, в якому навчається дитина). У них безліч різної графіки, мультиплікації та цікавих відео. Це робить дистанційне навчання незабутнім досвідом для дітей. Не зустрічала такого підходу в жодній онлайн-школі.
  • Індивідуальний підхід. 24/7 з дітьми на зв'язку знаходяться вчителі та тьютори, з якими можна спілкуватися через зручну платформу дистанційної школи.
  • Зручне навчання. Концепція полягає в тому, що діти мають доступ до відеоуроків і матеріалів, з якими вони можуть ознайомитися в будь-який час. Так навчання не заважає позашкільним активностям. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу урокам у режимі онлайн (як у будь-якій іншій онлайн-школі), «Оптіма» пропонує і такий варіант.
  • Авторські матеріали. Видно, як вчителі працюють над змістом занять (повірте, таке зустрінеш далеко не в кожній онлайн-школі). Тільки важлива інформація під час навчання, ігри, інтерактиви – все, щоб дітям було цікаво та зрозуміло.
  • Додаткові можливості. Якщо ви відвідаєте сайт цієї дистанційної школи, ви зможете ознайомитися з безліччю різних пропозицій: здобуття подвійного диплома (середня освіта і в Україні, і в США чи Канаді), програми соціалізації, курси.

Я була скептично налаштована, але приємно здивувалася тому, скільки хорошого та прогресивного для навчання дітей пропонує ця дистанційна школа. Впевнена, що ви теж приємно здивуєтеся, якщо шукаєте ідеальну онлайн-школу!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дистанційна школа «Оптіма» #Оптіма #дистанційне навчання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...