• Головна
  • У центрі Львова урочисто виконали Гімн України, - ВІДЕО
10:11, 10 березня 2023 р.
Надійне джерело

У центрі Львова урочисто виконали Гімн України, - ВІДЕО

Цьогоріч виповнюється 158 років з дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

10 березня вранці у Львові перед міською Ратушею урочисто заспівали Гімн України з нагоди 158 років з дня першого публічного його виконання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Спочатку учасники дійства розгорнули великий прапор України перед міською радою. Після цього всі разом урочисто заспівали "Ще не вмерла України…". 

"Скільки в нашому серці є Україна, стільки часу ми виконуємо наш Гімн. Це ода свободи, це наша сила, концентрована у словах. І там є дороговказ, який кожен з нас має знати: згинуть наші вороженьки, як роса на сонці… 

Сьогодні військові – це наш щит. Приєднатися до акції ми запросили наших військових, курсантів, внутрішньо переміщених осіб, депутатів і працівників міської ради. Сьогодні ми всі за одне, ми всі – разом, і так має бути завжди. Бо наш Гімн і наш Прапор – це те, що веде нас до нашої Перемоги", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Довідково. Державний гімн України: слова – Павло Чубинський (1862); музика – Михайло Вербицький (1863).

Вперше вірш Павла Чубинського був опублікований у 1863 році у львівському журналі "Мета". Перше публічне виконання відбулось 10 березня 1865 у Перемишлі з нагоди урочистостей до річниці смерті Тараса Шевченка. У 1917-1920 роках "Ще не вмерла Україна" став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР. Визначною подією стало також виконання гімну "Ще не вмерла Україна" 9 квітня 1990 року у Львівській опері перед початком сесії Львівської обласної ради народних депутатів ХХІ ("першого демократичного") скликання.

Читайте також: 380 доба повномасштабної війни: Генштаб повідомив про ситуацію по всіх напрямках

Фото на головній: Романа Балука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #гімн_України #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...